У Черкасах нагородили переможців всеукраїнських і міжнародних олімпіад (фоторепортаж)

Цьогоріч учні шкіл Черкащини здобули рекордну кількість нагород на всеукраїнській та міжнародних олімпіадах та змаганнях. Навіть на міжнародному конкурсі у США вони здобули 4 золоті і одну бронзову медаль.

Нагороди школярам з усієї Черкащини, які здобули призові місця урочисто вручили у великій сесійній залі Черкаської обласної ради

Про це з місця події повідомив журналіст «City News». Він же поспілкувався із кількома талановитими молодими людьми із Черкас.

Знайомтесь – Софія Топчій, випускниця Уманського ліцею № 3 Уманської міської ради Черкаської області торік здобула перше місце у всеукраїнській олімпіаді з української мови та літератури, цьогоріч посіла друге місце на всеукраїнській олімпіаді з історії. Нині Софія планує вступити до Інституту міжнародних відносин.

Автор цих рядків попросив Софію поділитись враженями від олімпіади.

– Напевне найскладніше на олімпіаді було висловити свої думки так, аби вони не втратили моєї індивідуальності і відповідали об’єктивності.

– Торік була українська мова і література, чому ж тепер історія?

– Той, хто не знає історії не зможе жити у майбутньому, не зможе жити сьогодні і розуміти, що його чекає завтра.                                                                                                    

– Як майбутній історик та міжнародник, яким бачиш майбутнє України?

– Обов’язково настане перемога і Україна обере правильний курс, якого вона вже притримується. Йдеться про глобалізацію і поглиблення стосунків із західними партнерами.

Цей імпозатний чоловік – завідувач кафедри автоматизації та комп’ютерноінтегрованих технологій Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького Віталій Дідук.

Пан Віталій керівник роботи учня із ФІМЛІ Іллі Андрушка, який зайняв призове місце у Малій академії наук, восени зайняв призове місце на конкурсі «INVENTOR UA», також у конкурсі, що проводи  вся у республіці Туніс, а на міжнародному конкурсі у Польщі отримав золоту медаль.

Велику увагу переможцям приділили керівники області.

– Шановна освітянська спільнота, освітянська родина Черкащини. Щиро вітаю з високими досягненнями. Переконаний, що це тільки початок. Дуже приємно, що Черкащина має таких успішних дітей. Щиро дякую вам за вашу працю, наполегливість, натхнення, за те що ви не жалкували свого дозвілля і впевнено йшли до перемоги. Щиро дякую батькам юних переможців, які були їх коригувальниками і менторами, завжди наставляли на правильний шлях. Ви і ваші знання є базою до економічного процвітання України, її визнання у світі. Ви гордість і надія Черкащини. Бажаю вам подальших звернень. І коли хтось із вас буде отримувати Нобелівську премію, щоб ви не забували, що ви з Черкащини, з України, і де все починалось – у великій сесійній залі Черкаської обласної ради, – привітав переможців голова Черкаської обласної ради Анатолій Підгорний.

– Ми завжди радіємо за наші Збройні Сили, але не менше радіємо, коли бачимо наше потужне молоде покоління і досвічених учителів. Цей чудовий результат на всеукраїнських олімпіадах із 71 учасника 42 медалі, а у міжнародному екологічному форумі юні представники області отримали 4 золоті медалі. Це говорить про те,що Україна сильна і має чудове майбутнє, яке ми сьогодні захищаємо, – підкреслив начальник Черкаської ОВА Ігор Табурець.

Відповідно до інформації управління освіти і науки Черкаської облдержадміністрації, у IV етапі Всеукраїнських учнівських олімпіад з навчальних предметів нашу область представляли 29 учнів. Вибороли перемогу 12 учнів. Найбільшу кількість призових місць вибороли учні із закладів загальної середньої освіти Черкаської (8 учнів), по 1 учню із Корсунь-Шевченківської, Уманської, Смілянської, Мокрокалигірської територіальних громад.

Ковальчук Марія, учениця 11 класу Черкаського гуманітарно-правового ліцею Черкаської міської ради посіла І місце в олімпіаді з правознавства та ІІ місце в секції „Філософія“ конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт Малої академії наук

Шевченко Віталій, учень 11 класу Черкаської гімназії № 31 Черкаської міської ради посів ІІ місце в олімпіаді з хімії та ІІ місце в секції „Органічна хімія та біохімія“ конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт Малої академії наук

В ІІ (обласному) етапі конкурсу-захисту Малої академії наук взяли участь 393 конкурсантів у 60 наукових секціях, 333 з них отримали дипломи переможців.

Команду області у ІІІ (Всеукраїнському) етапі конкурсу-захисту представляв 42 конкурсанти-фіналісти. Із них 30 (71 %) отримали перемоги: 2 – І місця, 8 – ІІ місця, 20 – ІІІ місць.

Найбільшу кількість призових місць вибороли учні із закладів загальної середньої освіти м. Черкас (15 учнів), по три переможці із Уманської і Золотоніської та по два переможці із Смілянської та Тальнівської  територіальних громад.

По одній перемозі отримали учні із закладів загальної середньої освіти Чорнобаївської, Степанківської, Христинівської, Іркліївської, Мліївської  територіальних громад.

Борисенко Володимир, учень 11 класу Черкаської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 28 імені Т.Г. Шевченка Черкаської міської ради здобув 2 перемоги у всеукраїнському етапі конкурсу-захисту (ІІ місце в секції „Статистика“ та ІІІ місце в секції „Аерокосмічна техніка та оборонні технології“).

4 учнів Черкащини у світовому фіналі Міжнародного конкурсу проєктів екологічного спрямування GENIUS Оlympiad, що проходив у США 10-14 червня 2024 року, здобули три золоті медалі – Борисенко Володимир, учень Черкаської спеціалізованої школи

І-ІІІ ступенів № 28 імені Т.Г. Шевченка Черкаської міської ради, Зеленько Артем, учень Черкаського фізико-математичного ліцею (ФІМЛІ) Черкаської міської ради, Окіпняк Роман, учень Черкаського фізико-математичного ліцею (ФІМЛІ) Черкаської міської ради) та бронзову медаль отримав Зайцев Ілля, учень Черкаського фізико-математичного ліцею (ФІМЛІ) Черкаської міської ради.

– Досягнення наших учнів дають нам підстави ними пишатися, – прокоментували в управлінні.

Володимир Лимаренко-Полянський

Фото автора

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *