На Черкащині розроблятимуть регіональний план розвитку охорони психічного здоров’я

Регіональний вимір. Черкащина приєднується до роботи над планом заходів на 2024-2026 роки з реалізації Концепції розвитку охорони психічного здоров’я в Україні на період до 2030 року. Напрацьовуватиме інструменти на обласному рівні відповідна робоча група.

Чергове засідання робочої групи з питань ментального здоров’я Координаційного центру підтримки цивільного населення відбулося в ОВА під головуванням першої заступниці начальника ОВА Наталії Кравченко, а також за участі регіональної координаторки Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» Вікторії Шепіль.

Стратегії формування плану заходів на регіональних рівнях напрацьовували днями в Києві. 

– Кожна область отримала орієнтовний план, розроблений Координаційним центром разом із національними експертами, із зазначенням типових виконавців і можливих індикаторів, – пояснила Наталія Кравченко. –  На регіональному рівні кожен план набуватиме індивідуальних особливостей.

Відтак на Черкащині розпочинають розроблення обласного плану заходів на 2024–2026 роки. 

– Наше завдання – «приземлити» визначені у стратегії заходи з національного рівня на регіональний, – зауважила регіональна координаторка Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» Вікторія Шепіль. – Нам важливо залучити максимально ефективних менеджерів із усіх сфер життя, щоб спрацювати ґрунтовно. Також плануємо доєднувати до цього процесу громадськість, міжнародних партнерів, бізнеси.

За інформацією пресслужби поліції Черкаської області

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *