Єдину санаторну школу у Черкасах перетворять на ліцей

Комунальний заклад «Черкаська санаторна школа Черкаської обласної ради» стане ліцеєм. Таке рішення вчора ухвалила сесія Черкаської обласної ради. Що зміниться для закладу, журналісту «City News» прокоментував начальник управління освіти освіти і науки Черкаської ОДА Валерій Данилевський.

– На рівні держави ухвалено рішення про те, що в Україні із наступного року не буде санаторних шкіл. Саме тому під час сесії Черкаської обласної ради обласний депутатський корпус ухвалив рішення про те, що Комунальний заклад «Черкаська санаторна школа Черкаської обласної ради» отримала статус ліцею. Ця школа, відповідно до чинного законодавства повністю відповідає цьому статусу. Утім, на перехідний період, тобто до 2025 навчальний заклад продовжуватиме виконувати санаторні функції. Далі. Навчальний заклад такого типу передбачає, що у ньому здобуватимуть освіту учні старших класів. Але у порядку виключення він може отримати право продлоужити навчання для середньої та молодшої ланок шкільної освіти, – пояснив Валерій Данилевський.

Тим часом тема про зміну статусу навчального закладу нині дуже активно обговорюється у колі батьків учнів школи.

Звичайно, новація не залишила байдужою і депутатку Черкаської міської ради фракції «Європейська солідарність», очільницю БО «БФ «Хрещатик-Сіті», керівницю ТРЦ «Хрещатик-Сіті» Інну Бандуру, чия дитина теж навчається у згаданій школі.

– Шановні батьки та діти!  Сесія обласної ради прийняла рішення про зміну типу нашого закладу на КЗ “Академічний ліцей  “Перспектива” Черкаської обласної ради”. Попереду нас чекає багато роботи та змін, – відреагувала Інна Бандура.

Володимир Лимаренко-Полянський

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *