Новий шкільний автобус поповнив автопарк Канівської громади

Учні та працівники Хмільнянського ліцею у новому навчальному році будуть їздити до школи на новенькому автобусі.

Як дізнався журналіст «City News» з відкритих джерел, цьогоріч автопарк закладів загальної середньої освіти Канівської міської територіальної громади (далі – Канівської МТГ) поповнився новим шкільним автобусом.

Ним у новому навчальному році, який стартує за два тижні,

користуватимуться учні та працівники Хмільнянського ліцею. Автобус у безпеці і комфорті довозитиме до школи дітей з кількох сіл Канівської громади як то: Пекарі, Хутір-Хмільна, Хмільна, Михайлівка, Кононча, Гамарня.

Сучасний автобус закупили завдяки державній програмі «Шкільний автобус» на умовах співфінансування 50/50 за кошти субвенції з державного бюджету місцевому бюджету. Коштує він близько 3,4 млн грн.

Сертифікат та ключі від автобуса представникам Канівського міського відділу освіти та директору Хмільнянського ліцею пройшло як маленьке свято.  

– Освіта не чекатиме, поки закінчиться війна. Наші діти, попри надскладні умови, повинні отримувати якісні знання. Тому новий шкільний автобус – це перш за все про забезпечення рівного доступу до якісної освіти школярів, які проживають в сільській місцевості Канівської громади, ˗ зазначила секретар Канівської міської ради Оксана П’яткова.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *