Керівників шкіл, дитсадків та закладів позашкільної освіти у Черкасах зібрав «AUGUST#MEET 2.0»

Серпневу педагогічну конференцію «AUGUST#MEET 2.0» освітяни Черкас сьогодні провели у форматі воркшопу. У ході конференції педагоги обмінювались досвідом, обговорювали нові ідеї та інноваційні рішення.

Як повідомив журналіст «City News», що побував на заході, керівники закладів шкільної, дошкльної та  позашкільної освіти, разом з представниками влади та науковцями обговорювали актуальні питання та можливості в освіті. До організації конференції підійшли досить креативно.

Кожний учасник конференції був одягнений у джинси і білу футболку із девізом галузі, яку він представляв.

Учасники акцентували увагу на тому, що у нинішніх умовах окрім впровадження нових методик навчання та оновлення навчальних програм, велика увага приділяється створенню безпечних умов для навчання. Облаштування закладів освіти укриттями є одним з важливих кроків у цьому напрямку.

Спілкувалися та дискутували вони також на теми новацій у закладах загальної середньої освіти, трансформації дошкільної освіти, мовної політики, управління інклюзивними процесами, інтеграції новітніх трендів в освітній процес, актуальні можливості грантового фінансування для розвитку дошкілля.

Про проблеми, які доведеться вирішувати і виклики на які необхідно буде реагувати під час нового навчального року журналісту «City News» розповіли директори шкіл.

– Традиційно серпнева конференція учителів, директорів шкіл, завідуючих дитячими садочками тощо говорить про те, що ми вступаємо у новий навчальний рік і маємо якісь основні посили від органів державної влади, місцевого самоврядування щодо того, як починати навчальний рік, яка його структура, нюанси. Це завжди важливо бо щороку спостерігаються якісь нові тенденції. Раніше це була пандемія, тепер воєнний стан. Тож, у зв’язку з цим завжди перед кожним навчальним роком ми маємо обговорити, як його починати і проводити, робити чи ні  канікули. Це перше. А друге – конференція – це завжди який креатив, інтерактив, навчання, якісь такі речі, які підбадьорюють освітян до початку навчального процесу. Якщо для учнів і батьків старт навчального року – це 1 вересня, то для нас це завжди останній тиждень серпня  – поділився думкою директор Черкаської міської гімназії № 31 Сергій Шамара.

Тотожні міркування виклав і його колега директор ЗОШ №3 Валерій Завіновський:

– Очікування на початок навчального року майже традиційні, але кожний рік відрізняється від іншого у зв’язку з тим, що в умовах нового часу світ динамічного змінюється. Є очікування визначення основних напрямків по яких будуть працювати школи Черкас, консолідації шкільних колективів над вирішенням непростих завдань періоду воєнного стану.

Довідково:

За результатами всеукраїнського рейтингу-2024 шкільна освіта Черкас посіла третє місце, а дошкільна освіта – друге місце.

Володимир Лимаренко-Полянський

Фото автора

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *