На Черкащині у жінки вилучили насадження конопель та близько півтора кілограма сухої марихуани

Під час проведення оперативно-профілактичної операції «Мак-2024» співробітники Корсунь-Шевченківського відділення поліції ГУНП в Черкаській області на присадибній ділянці одного з домогосподарств у селі Ситники виявили насадження конопель. Власником незаконного врожаю є 46-річна місцева жителька, яка ретельно за ним доглядала.

Працівники поліції вилучили понад три десятки рослин схожих на коноплі. Крім цього, на горищі житлового будинку та у коробках, правоохоронці виявили ще й висушені нарковмісні рослини, загальною вагою 1 кг 400 г. Все виявлене, працівники поліції вилучили та направили на експертне дослідження до Черкаського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України.

Наразі жінці, під процесуальним керівництвом Корсунь-Шевченківського відділу Смілянської окружної прокуратури, повідомлено про підозри за ч. 2 ст. 309 (Незаконне придбання, зберігання, наркотичних засобів без мети збуту, у великих розмірах) та за ч. 1 ст. 310 Кримінального кодексу України (Посів або вирощування снотворного маку чи конопель).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від ста до п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або пробаційним наглядом на строк до трьох років, або обмеженням волі на той самий строк.

За інформацією пресслужби поліції Черкаської області

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *