Понад 1 100 черкащан постраждали від кібершахраїв, які застосовують схему «фішинг»

Понад 1170 звернень громадян надійшло до відділу протидії кіберзлочинам у Черкаській області на сьогодні. Потерпілі потрапили у сіті кіберзлочинців, які застосовують злодійську схему «фішинг».

Про це на брифінгу в Черкаській ОВА повідомив старший інспектор відділу протидії кіберзлочинам у Черкаській області ДКП НПУ Олег Паншутін.

– Здебільшого звернення стосувалися дзвінків від шахраїв під виглядом співробітників банку та продажу неіснуючого товару. Зокрема, 244 звернення отримали з приводу втручання в облікові записи громадян. Основним методом залишається викрадення авторизаційних даних шляхом фішингу. Зловмисники масово розсилають повідомлення в соціальних мережах.  Наприклад, з проханням проголосувати в конкурсі танців за доньку або підписати певну петицію. До повідомлення додають покликання на фішинговий сайт. Перейшовши за ним та увівши авторизаційні дані облікового запису, зловмисники отримують доступ до нього. Після цього використовують акаунт для розсилання повідомлень із проханням позичити грошей.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *