Місця для вигулу собак створять у Черкасах

Електронну петицію подану черкащанами «Про будівництво в кожному мікрорайоні спеціальних місць для вигулу собак» підтримали депутати Черкаської міської ради.

Відповідно до рішення визначити місце розміщення з графічними матеріалами та надати пропозиції щодо місць для вигулу собак департаменту архітектури та містобудування Черкаської міської ради доручили головам комітетів самоорганізацій населення (КСН).

Департамент архітектури та містобудуванню Черкаської міської ради має проаналізувати згадані пропозиції КСН та підготувати підготувати проєкт рішення міської ради щодо затвердження місць для вигулу собак у м. Черкаси, враховуючи кожен мікрорайон міста.

Відповідно до Правила утримання і поводження із тваринами у місті Черкаси, місця вигулу собак поділяються на місця вільного вигулу та місця обмеженого вигулу.
Місця вільного вигулу – спеціально огороджені майданчики для вільного вигулу із обслуговування (прибирання) цієї території, а, за відсутністю таких виділених майданчиків – місця, офіційно визначені як можливі для вільного вигулу собак, (розташовані не ближче 100 м. від житлових будинків – пустирів, тощо), по периметру яких встановлюються знаки про дозвіл вигулювати собак. У місцях вільного вигулу дозволяється вигул собак без повідків і намордників.
Місця обмеженого вигулу – малолюдні вулиці та перевалки, де дозволяється вигул собак або у наморднику без повідка, або на повідку без намордника, а вигул собак порід, що вимагає підвищеної уваги власника – обов’язково у наморднику.

Між тим, відповідно до рішенням виконавчого комітету Черкаської міської ради вигул собак заборонено на:
– територіях навчальних закладів;
– територіях парків та скверів;
– територіях закладів охорони здоров’я;
– пляжах та зонах відпочинку;
– центральній площі міста;
– центральному бульварі міста.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *