Що таке «чорний грибок», від якого сліпнуть пацієнти з ковідом

За словами міністра охорони здоров’я Максима Степанова, індійський штам вражає органи дихання, шлунково-кишковий тракт і нирки, ще у хворих спостерігають важку інтоксикацію організму.
«Також фіксуються випадки сліпоти та мікромікозу – уражень слизових оболонок носу та горла», – повідомив Максим Степанов.
Мукормікоз – дуже рідкісна інфекція. Її спричиняє мукорна цвіль, яка зазвичай зустрічається у ґрунті, рослинах, гної та фруктах і овочах, що гниють.
Вона впливає на носові пазухи, мозок, легені і може загрожувати життю хворих на цукровий діабет або людей зі зниженим імунітетом, таких як онкохворі або люди з ВІЛ/СНІДом.
Індійські лікарі вважають, що мукормікоз, загальний рівень смертності від якого становить 50%, може бути спричинений використанням стероїдів – рятувальним засобом для важких пацієнтів із Covid-19.
новини
СБУ викрила міжнародне злочинне угруповання, яке продавало нібито вакцину проти коронавірусу компанії Pfizer
СБУ викрила міжнародне злочинне угруповання, яке продавало підроблену «вакцину» від коронавірусу. Зловмисники широко рекламували свої послуги і стверджували, що можуть поставляти вакцину від американської компанії «Pfizer». Насправді, вони займалися шахрайством і не мали жодного стосунку до оригінальної продукції.
Співробітники спецслужби встановили, що до складу угруповання входили громадяни України, РФ, Нігерії та Сьєрра-Леоне. Скориставшись інформаційним приводом, що американська компанія «Pfizer» офіційно почала поставки в Україну, шахраї вирішили на цьому заробити.
У мережі Інтернет вони розмістили рекламу щодо функціонування підприємств, зареєстрованих на території України, що начебто мають можливість поставляти вакцину від «Pfizer».
Щоб переконати клієнтів у наявності вакцини, члени злочинної групи надавали потенційним покупцям підроблені гарантійні листи від українських банків. Серед іншого, там були зазначені розрахункові рахунки для переведення коштів, які відкриті на громадян України. Вартість однієї фейкової «вакцини» становила $250.
СБУ встановила, що зловмисники працювали, у першу чергу, на клієнтів з РФ та Індії – саме туди була таргетована їхня рекламна кампанія. Задокументовано факти отримання передплат від «клієнтів» на тисячі доларів США.
СБУ, у співпраці з МОЗ України та Київською міською прокуратурою, викрила зловмисників та перекрила канал незаконного продажу підробленої вакцини «Pfizer» до інших країн наприкінці квітня.
Таким чином, СБУ не дала зловмисникам дискредитувати Україну в очах американської компанії «Pfizer». Відповідно до політики американської компанії «Пфайзер Продактс Інк» приставки вакцини проти COVID-19 здійснюється виключно за контрактами, укладеними між компаніями групи “Pfizer” та державою. Поставки Вакцини здійснюється відповідно до переважних каналів поставки і конкретно до визначених державою місць вакцинації.
Повідомляє пресцентр СБУ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *