Кінофестиваль «Молодість» – одна з найвизначніших кіноподій України

29 травня Міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко взяв учать у відкритті 50-го Київського міжнародного кінофестивалю «Молодість». Повідомляє на своїй сторінці фейсбук Міністерство культури та інформаційної політики України.

Відкриваючи фестиваль Олександр Ткаченко зазначив: ««Молодості» вже 50 років. Сьогодні складно уявити собі, що колись конкурс студентських робіт стане масштабним кінофестивалем, що зустрічає сотні відвідувачів та зірок кінематографу щороку. І навіть більше: закріпить за собою статус однієї з найвизначніших кіноподій України».

«У «Молодості» особлива атмосфера. Тут завжди відчуваєш підтримку колег. Велика честь була вручити нагороду Юрію Гармашу, оператору легендарного «Вавилон XX», за внесок у розвиток українського кінемогратофрафу», – додав Міністр.

Також Міністр сказав: «Тим не менш, зростаючи, його суть і покликання залишилося незмінним: він все ще збирає кінопроекти молодих, амбітних авторів, які тільки починають свій шлях. Підтримка один одного – це дійсно важливо. Як на мене, найголовніша цінність «Молодості» – люди. Поціновувачі кіно, режисери, актори, сценаристи, команда фестивалю і не тільки. Це міцна і об’єднана спільнота, яку роками пов’язує мистецтво кінематографу. Тих, що знаходяться перед екраном та тих, хто по інший бік: творить кіно». Нагадаємо. Це єдиний кінофестиваль в Україні, що є акредитованим FIAPF (з 1993 року). Він належить до переліку 26 спеціалізованих міжнародних конкурсних фестивалів. Головне завдання фестивалю — сприяти розвитку молодого професійного кіно

Джерело: www.mkip.gov.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *