Мистецький пленер ім. Іллі Шульги відбувся у Золотоноші

Золотоноша днями зустріла мистецький пленер імені відомого земляка – художника Іллі Шульги. Участь у мистецькому заході брали вихованців художнього гуртка Будинку дитячої та юнацької творчості, які мали змогу заявити про себе на широкий загал. Повідомляє Управління у справах сім’ї, молоді та спорту Черкаської ОДА.

Юним майстрам були доступні різні майстер-класи з прикладного мистецтва: декоративно-ужиткове мистецтво, петриківський розпис, виготовлення сувенірів, прикрас з паперу, витинанок. Під час пленера діти дізнались чимало цікавої інформації про видатних митців рідного краю.

Для довідки:

Ілля Шульга народився 20 липня 1878 року в селі Кропивна на Золотоніщині. Його роботи відомі за кордоном, а творча спадщина нараховує близько тисячі творів. Митець працював у різних жанрах: портрети, історичні картини, описував народний побут та пам’ятки архітектури. З дитинства проявляв інтерес до малювання, адже зростав серед живописних краєвидів українського села. Мистецьку освіту здобував у Київській малювальній школі Миколи Мурашка, Московській школі живопису, скульптури і будівництва та Петербурзькій Академії мистецтв у майстерні академіка Іллі Рєпіна. Виставивши на конкурсну виставку картину «Козаки пішли» у 1909 році, одержав звання «вільного художника».

Джерело: https://ck-oda.gov.ua/

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *