В Японії створили їстівні маски

Здавалося б, ну як медична маска здатна зашкодити навколишньому середовищу. Проте, в статті італійського відділення Всесвітнього фонду дикої природи (WWF) зазначається, що тільки в ЄС щодня використовують близько 900 мільйонів масок, а у світі ця цифри коливається в межах 7 мільярдів.

Японці цю проблему вирішили по-своєму, створивши першу їстівну маску для обличчя, пише Explica. В основі нового гастрономічного винаходу – динна булка – традиційна японська м’яка та солодка випічка.

Окрім того, що така маска смачна, вона ще й здатна вберігати від вірусів. Принаймі, так вважають розробники. Виявляється, хліб здатен захищати від бризок не гірше за звичайні немедичні маски завдяки цупким волокнам.

Комплекти з п’яти штук та за ціною 16 доларів розійшлися на ринку блискавично швидко. Звичайно, є і скептики такого ноу-хау – до «захисної» їжі вони ставляться з підозрою, вважаючи, що у випадку потенційного зараження ці маски вірус не зупинять.

Крім того, запашна випічка викликає у людей апетит, а автори експерименту заявляють, що верхній шар маски їсти не можна, інакше її ефективність втратиться.  

За матеріалами https://www.unian.ua/

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *