Достукатись до батьків: черкаські правоохоронці розповіли батькам, як запобігти дитячим суїцидам

Зважаючи на сумну статистику суїцидів серед підлітків, що маємо останнім часом на Черкащині, поліцейські ювенальної превенції відправились до учнів та батьків Черкаської загальноосвітньої школи № 2 та провели лекцію. Про це повідомляє Поліція Черкаської області.

Саме ця, ЗОШ № 2, вибрана не випадково. «Цього року двоє підлітків вчинили самогубство, зафіксовано дев’ять спроб. Батьки повинні приділяти достатньо уваги своїй дитині й цікавитися, де та з ким вона спілкується, а також проводить свій вільний час», – наголосив начальник сектору ювенальної превенції УПД ГУНП в Черкаській області Євгеній Карнаушенко.

Головний спеціаліст відділу психологічного забезпечення УКЗ ГУНП в Черкаській області Павло Селянко провів розповів слухачам про теоретичні основи аутоагресивної поведінки та методи вирішення вказаної проблематики. Поліцейський розкривав тему в безпосередній міжособистісній взаємодії лектора та слухачів, в інтерактивній атмосфері. Зокрема, він наголосив на доцільності акцентувати на досягненні, отриманні бажаного результату, а не прямій боротьбі із небажаною реальністю.

Дорослі мають пам’ятати, що суїцидні настрої у підлітків є наслідком недостатньої уваги до них. Ваша дитина завжди потребує підтримки та участі дорослих у їхньому житті.

Джерело: http://ch.npu.gov.ua/

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *