На Черкащині уміють варити борщ навіть школярки!
Конкурс «Український борщ – національний бренд кулінарної культури» проводився з метою популяризації нематеріальної культурної спадщини України, а саме національної кухні через знайомство з її кулінарними традиціями. Участь у заході брали понад 250 школярів 5-11 класів з усіх куточків України.
Ірина Полховська, учениця групи №13 ДНЗ «Черкаське вище професійне училище» долучилася до Всеукраїнського конкурсу. Відео «Черкаський борщ» з активною участю здобувачів освіти з професії «Кухар» групи №13, вразив шановане журі. Повідомляє Люба Булатецька на фейсбук сторінці ДНЗ “Черкаське вище професійне училище”.
Черкащанка отримала сертифікат учасника, грамоту Українського державного центру національно-патріотичного виховання, краєзнавства і туризму учнівської молоді, окрему відзнаку за ІІІ місце від Євгена Клопотенка, кулінарного експерта, шеф-кухаря, співголови ГО «Інститут культури України».