Штраф – ніщо, швидкість – все! Як боротись із порушниками швидкісного режиму

Останніми днями знову маємо смертельне ДТП. «Куди ви так поспішаєте?», – так і хочеться запитати, та, на жаль, вже ні в кого. А гірше за все те, що гинуть від цього сплеску адреналіну ті, хто ні в чому не винен.

Так у Черкасах 20 червня сталася смертельна аварія. Як повідомляє пресслужба ГУНП, водій KIA Optima не справився з керуванням і, виїхавши на зустрічну смугу, зіткнувся з Audi A4. Результатом цього зіткнення стало три людських життя. Їм було 25, 28 і 40 років. Попередньою причиною аварії, за версією слідчого Черкаського районного управління поліції, є перевищення швидкості.

Перевищення швидкості – одна з найпоширеніших причин ДТП. Та як бачимо традиційні методи боротьби порушників ПДР не лякають. Сума штрафу за перевищення максимально дозволеної швидкості більш ніж на 50 км/год в Україні становить від 510 грн. до 3,4 тис. грн.. Можливо, слід винаходити інші способи покарання, або взяти до уваги досвід інших країн.

Так, наприклад, у Фінляндії мінімальний штраф за перевищення швидкісного режиму складає півтори тисячі євро, а максимальний – не обмежений, адже розраховується відповідно до річного доходу порушника.

В Японії за водіння у нетверезому вигляді водій заплатить 8700 доларів, а за проїзд на червоне світло, окрім 420 доларів штрафу, загрожує арешт на строк до 6 місяців. 

У Португалії поліцейські мають при собі мобільні банкомати і збирають штрафи прямо на дорозі. Водії, які не заплатять на місці, не мають права їхати далі. За перевищення швидкості сума штрафу може сягати 1800 євро.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *