На Черкащині з’явиться майданчик для дітей з обмеженими можливостями

Ще на початку червня у Золотоніській міській раді відбулася презентація інклюзивного дитячого майданчику, який має з’явитися у Золотоноші до вересня цього року і кошти на який передбачені в обласному бюджеті. Він стане одним з небагатьох інклюзивних майданчиків європейського стандарту в Україні, а також перший у Черкаській області. Повідомляє Золотоноша.Сіті.

Цей проєкт стосується безбар’єрності та інклюзивного середовища для дітей Черкаської області. Проєкти розраховані на 3 міста обласного значення: Черкаси, Золотоношу та Смілу. Хоча попередньо планували п’ять, що означає збільшення суми виділених коштів на кожне з них: 11 мільйонів гривень розділені на три частини.

Інклюзивний дитячий майданчик, презентований на зустрічі, передбачає травмобезпечне покриття та цілу низку розмаїтих ігрових елементів − від пісочниці, що піднята на рівень інвалідного візочка, до гойдалок кількох типів. Ця територія не буде позиціонуватися, як місце для дітей з певними фізичними вадами, адже ніколи не було мети відділити їх від інших, тим самим вказуючи на неповноцінність. Він має поєднувати усіх людей і відчиняти перед ними нові двері до порозуміння. Абсолютно всі діти, у тому числі, їхні батьки зможуть розважитися та відпочити у цьому місці.

Отже, що дає така ініціатива та наскільки вона корисна?

Інклюзивний дитячий майданчик передбачений на площу 50 на 30 або ж 50 на 50 метрів і включає у себе такі види розважальних елементів, як:

– гойдалки (навіть із можливістю заїзду на колясці);

– батут, спроектований так, аби повністю позбуватися дощових вод без додаткових робіт;

– баскетбольні кільця: якщо у них закинути м’яч, той повертається по жолобу назад до дитини;

– пластикові містечка з кількома рівнями – нижні завжди будуть доступними для гри фізично обмеженій особі, а на верхніх зможуть гарцювати інші.

Найвірогіднішою локацією розташування такого майданчика стане набережна річки Золотоношка, на якій зріс чималенький скейт-парк. Таким чином можна стверджувати, що незабаром ця місцина зможе перевтілитися у цілий ігровий комплекс, чи ж то пак, достатньо великий відпочинковий парк.

Джерело: https://zoloto.city/

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *