У Корсунь-Шевченківському лісгоспі побували місцеві школярі

Юні природолюби, учні 1-4 класів корсунь-шевченківської загальноосвітньої спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №5, нещодавно відвідали Корсунь-Шевченківський лісгосп.

Інженер з охорони та захисту лісу Корсунь-Шевченківського лісгоспу Олександр Ткач провів для дітлахів екскурсію підприємством. Найперше, відвідувачам показали, як зростають сіянці сосни звичайної, розповіли про те, який шлях вони проходять, перш ніж стати лісовими насадженнями. Також оглянули насадження новорічних ялин. Тут маленьким відвідувачам розповіли про те, що новорічні дерева зростають на окремих спеціальних плантаціях, а ще показали, що їх можна вирощувати в контейнерах, а потім висаджувати на відкриті ділянки.

Наступним етапом екскурсії було знайомство школярів із декоративними рослинами та їх розведенням шляхом черенкування. Також відвідали теплицю, в якій зростають лимони Мейєра, розповіли про особливості доглядів за ними.

Чи не найбільше вражень діти отримали від відвідування лісопожежної станції. Тут вони оглянули пожежну машину, а ще їм показали, як працюють ранцеві оприскувачі.

Корсунь-шевченківські лісівники зауважують, що завжди раді бачити на підприємстві дітей, готові ділитися досвідом, розповідати про свою роботу й тим самим виховувати у молодого покоління дбайливе ставлення до лісів, природи, довкілля.

Джерело: https://lis-ck.gov.ua/

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *