У МОЗ розповіли, як правильно носити маску влітку

За прогнозами синоптиків в Україні температура повітря тримається в межах +30 градусів. У Центрі громадського здоров’я наголосили, що тепла погода – це додатковий привід уважно дотримуватись правил використання захисних масок, а також дали поради, як правильно носити маску у спеку. Про це пише 1NEWS, посилаючись на Главком.

У центрі зазначили, що правила використання масок у літню пору такі ж, як і в будь-яку іншу. Зокрема, експерти радять влітку частіше змінювати маски, адже вони швидше стають вологими, та завжди носити з собою запасні. Це ж стосується і використання респіратора.

«Одягайте маску навіть і на відкритому повітрі, якщо у вас немає змоги дотримуватися рекомендованої фізичної дистанції 1–1,5 метра від інших», – радять в ЦГЗ.

Носіть маску в місцях скупчення людей, коли ви:

  • тісно контактуєте з іншими людьми з-поза вашого домогосподарства, наприклад, зустрілися з друзями й
  • сидите в тісному колі на лавочці чи траві;
  • перебуваєте на дитячих майданчиках;
  • стоїте в черзі за кавою тощо.

Окрім цього у центрі радять звернути увагу на те, щоб маска повністю закривала ніс та рот, а не висіла на підборідді чи руці. Також варто не торкатися зовнішньої сторони маски під час її носіння.

У ЦГЗ радять знімати маску за резинки, не торкаючись її передньої частини та шкіри обличчя. Не використовуйте одноразові маски повторно, а після зняття, або доторку до використаної маски, слід помити руки з милом або обробити їх спиртовмісним антисептиком.

Джерело: https://1news.com.ua/

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *