«Об’єкт може стати спортивним «магнітом» мікрорайону»: у Дахнівці буде професійний стадіон

Черкаському спортивному клубу “Дніпро” передадуть землю у Дахнівці. Там облаштують стадіон. За таке рішення проголосували депутати Черкаської міськради на сесії, яка відбулася 29 липня.

Йдеться про земельну ділянку площею 0,6497 га по вул. Землевпорядна. Ініціатор проєкту Віталій КРАСЮК зазначив:

Тепер жителі мікрорайону можуть не турбуватися щодо стадіону, оскільки раніше вони побоювалися, що землю стадіону наріжуть на ділянки для приватних забудов. А вчорашнє рішення депутатів дозволило КП «МСК Дніпро» зводити на цій ділянці спортивний майданчик.

Після закінчення формальної процедури передачі на КП “МСК Дніпро”, цей об’єкт переходить на баланс підприємства. Опісля буде розроблений проект благоустрою спортивного майданчика – підведене світло, вода, облаштовані роздягальні та інші необхідні елементи інфраструктури.

Ще у 2017-му році розробили відповідне подання. Утім тоді його не підтримали. Та у травні, після актуалізації генплану,  зникли будь-які перепони. Оскільки цю ділянку зарахували до території спортивних установ. Я поспілкувався з паном Гончаровим Ю. Він із задоволенням оперативно відреагував. Повторне подання не зайняло багато часу , оскільки більшість документів вже були готові. І ось – на сьогодні маємо позитивне рішення від депутатського корпусу, – переповідає Віталій КРАСЮК.

Головними ініціаторами цього були самі ж місцеві жителі, які у попередні роки вже неодноразово зверталися з цього приводу.  Років 10-15 тому на цьому стадіоні проходили футбольні баталії міського та районного рівнів. Зараз за полем доглядають місцеві жителі за власної ініціативи.

Також ініціатор зазначає:

Якщо все піде за планом, при належному фінансування цей об’єкт може стати спортивним «магнітом» мікрорайону. Існує навіть ідея про можливість облаштування тут резервного поля для МСК “Дніпро”. Я дуже сподіваюся, що створення такого об’єкту дасть можливість відкрити не один спортивний талант серед малечі у Дахнівці.

Додамо, за словами Віталія Красюка, на черзі облаштування комунального пляжу «Дахнівський».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *