На черкаські парки і сквери гряде зонінгізація

Розробити зонінг плани для парків і скверів Черкас шукає можливість КП «Дирекція парків». Інакше виконати доручення мера і впорядкувати розміщення і вигляд кіосків у парках, буде неможливо.

Про це журналістам City News розповів директор КП «Дирекція парків» Сергій Рубан.

– На засіданні виконкому йшла мова про наведення ладу у парках та скверах Черкас. Коли я став директором КП «Дирекція парків», то ставилось питання і про те, що у парках має бути чіткий зонінг, а не те, що зараз відбувається: МАФи і ігрові майданчики стоять будь де і будь як. Тоді існувала така практика і підприємці мусили працювати у тих умовах, у які їх поставили. А ми зацікавлені у тому, щоб прийняти кращі практики, – ввів у курс справ Сергій РУБАН.

Недавно Черкаський міськвиконком ухвалив рішення про демонтаж 33 тимчасових споруд, розміщених у черкаських парках та зонах відпочинку, оскільки у них немає належним чином оформлених документів на здійснення діяльності.

Перед директором КП «Дирекція парків» міська влада поставила не просте завдання – розробити нові правила для розміщення тимчасових споруд. Вихід з положення, на думку Сергія Рубана – розробка для черкаських парків та скверів зонінг планів, які б чітко визначали, що й де у тих парках має знаходитись.

– Ми розробляємо ідеї, як це може виглядати. Але зонінг план повинні розробляти архітектори з установ, які мають на це відповідні права. Його не можна отак придумати просто так і десь з голови взяти зонування. Так це коштує грошей. Зараз ми шукаємо організації, які можуть зробити зонінг план, і фінансування на це, бо розробка зонінг плану справа не з дешевих, – роз’яснив Сергій Рубан, – Зараз ведемо перемовини з різними установими про вартість послуг і термін часу, за який вони можуть це зробити. І це буде дороговартісна історія. Фотоаерозйомка одного гектара території коштує 20 -25 тисяч гривень. До того, як архітектори включаться у роботу, ця фотоаерозйомка має бути зроблена. Взяти хоча б один парк «Сосновий бір». Його  територія складає 49 гектарів. Варто помножити цю площу на вартість фотоаерозйомки одного гектара і ми матимемо уявлення про те, скільки буде коштувати розробка зонінг плану парку. Зонінг плани потрібні, адже там буде чітко визначено де повинні бути зони: розваг, фуд-корту, вигулу собак тощо.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *