Забезпечити зарплату всім медикам вимагає Черкаська міськрада

Звернення до Уряду та Верховної Ради з вимогою забезпечити у проекті Держбюджету зарплату всім медичним працівникам у повному обсязі ухвалили депутати Черкаської міськради. Ініціювала звернення фракція Європейської солідарності.

Як з’ясували народні обранці від ЄС, у проєкті Держбюджету на наступний рік закладено зарплату для значно меншої кількості медиків від реальної. Так, розробники проєкту загубилось близько 130 тисяч працівників. Текст звернення, яке затвердила депутатська більшість, зачитав голова фракції Європейська солідарність, Сергій КУДАКТІН.

“В Україні склалась катастрофічна ситуація із фінансувансовим забезпеченням сфери охорони здоров’я. Задекларовані владою зарплати середнього медичного працівника у розмірі 13,5 тис, а лікарям від 20 тис. грн. У проєкті Державного Бюджету на 2021 рік передбачено лише для 200 тис осіб середнього медичного персоналу і 90 тис. лікарів. Однак на 2020 р. у системі охорони здоров’я фактично працювало… на 130 тис. працівників більше ніж Уряд розрахував у проєкті Державного Бюджету України. Це означатиме неминучий відтік кадрів і скорочення медичних працівників. Це безпрецедентно ганебне ставлення до сфери охорони здоров’я, приниження медичних працівників. У зв’язку з цим вимагаємо: вжити невідкладних заходів для недопущення скорочення посад медичних працівників; у проєкті Державного Бюджету України на 2022 рік передбачити фінансування сфери охорони здоров’я у повному обсязі”, – цитуємо документ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *