Піаніст Майдану, боєць батальйону «Донбас» і автор книг-спогадів гостював у Черкасах

Відомий майданівець та доброволець Ігор Михайлишин зустрівся у Черкасах з військовими, студентами та спільнотою вдів і матерів солдат, які загинули боронячи Україну від агресії Росії, а також презентував свої книги-спогади.

Обласний центр відвідав доброволець батальйону «Донбас», автор добірки «Трилогія «2014» Ігор Михайлишин. У часи Револції Гідності він був піаністом Майдану – грав на піаніно, встановленому на барикаді для підйому духу повстанців проти злочинного режиму Януковича.

Зустріч відбулась у кінотеатрі «Україна», адже перед нею учасникам показали документальну кінострічку Валерія Балаяна «Родинна справа», у якій викладено історію трьох сімей зі східної частини України, котрі з початку війни вирішили, що їхня родинна справа – захищати Україну від російських загарбників. Прикметно, що хоч у кожної родини російське прізвище, але вони ідентифікують себе українцями, і вважають за обов’язок захистити свою Батьківщину від зайд.

Під час зустрічі Ігор Михайлишин – автор добірки «Трилогія «2014» презентував нові книги спогадів – «Танець смерті. Щоденник добровольця батальйону «Донбас» та «Фуга «119». Вони – опис бойових буднів солдат  гранатометного взводу батальйону «Донбас» влітку 2014 року, включно з подіями Іловайського котла, які забрали сотні життів українських добровольців.

Початок історії – книга «Танець смерті. Щоденник добровольця батальйону «Донбас»: спогади автора від червня 2014 року, коли він, як доброволець потрапив у тренувальний табір і до 29 серпня – дня виходу з Іловайського котла. «Фуга «119» – це автобіографічна повість про 119 днів, які автор провів у російському полоні.

У зустрічі взяли участь актив філії ГО «Об’єднання дружин і матерів бійців учасників АТО» на чолі з керівником Оленою Ложешніковою, студентська молодь та військовослужбовці військової частини А1744.

 – Особливо болючими є спогади про Ілловайськ. Сили були нерівними і ми капітулювали, аби зберегти живих і «передати» поранених. Але хвалене «слово офіцерів» виявилося звичайною брехнею ворога, зараженою пропагандистською ідеологією… Ми думали, що нас розстріляють. Але резонанс трагедії і початок переговорів відвернули це, – пригадав ті страшні дні Ігор Михайлишин.

Довідка:
Ігор Михайлишин – доброволець, піаніст, юрист. Музикант-аматор, грав на Майдані у грудні 2013 року. До лав добровольчого батальйону «Донбас» НГУ потрапив у червні 2014 року. Взяв позивний «Піаніст». У серпні 2014 року опинився в гущі Іловайського котла у протистоянні зі збройними силами РФ. Після вимушеної капітуляції провів 119 днів у полоні. Згодом повернувся на фронт у складі батальйону «Донбас-Україна» ЗСУ. Після закінчення військового контракту здобуває професійну музичну освіту в Київському інституті музики імені Р. Глієра.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *