Черкаських школярів посвятили в козачата

У Черкаській школі №6 лави козачат поповнили перший та п’ятий класи. За словами директора Андрія Горая, освітній заклад вже має три козацькі класи.

Про це інформує “Суспільне“.

Програма у цих класах спрямована на національно-патріотичне виховання.

Кожного учня 5-А класу посвятили в козачата, розповіла класна керівниця Ірина Куриленко. За її словами, національно-патріотичне виховання, спрямоване на формування особистості, яка любить свою Батьківщину, пишається історією своєї країни, розуміє місце кожної людини й нації в світовому соціокультурному просторі.

“У нас будуть предмети національно-патріотичного спрямування, братимемо участь у відзначенні патріотичних українських свят – таким чином виховуватимемо патріотів нашої держави”, – розповіла вчителька.

У черкаській школі відбулася посвята в козакиСуспільне: Черкаси

За словами класної керівниці 7-Б класу Наталії Сєркової, з концепцією козацького класу вона знайома давно:розповіла, що дієвою для дітей є гра “Джура”:

“Вони вже у п’ятому класі навчаються надавати домедичну допомогу, збирати – розбирати автомат, маршувати, тобто те, що вони можуть робити у своєму віці”.

За словами директора школи Андрія Горая, посвячувати в козаки на свято Покрови – це давня козацька традиція

“Ми знаходимося нині у конфлікті з Росією, маємо проблеми як на півдні, так і на сході держави, тому виховання покоління у традиціях козацтва дозволяє виховати патріота і громадянина України”, – вважає директор.

На святі учні показували, як вміють маршувати, танцювати бойовий гопак, а потому відбулася безпосередньо і посвята у козаки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *