Футбольний актив Черкащини вимагає звіту голови Асоціації

Звіт за роки діяльності на посаді голови Асоціації футболу Черкаської області від Владислава Голуба хоче почути футбольна спільнота Черкащини. Спортивний актив обговорив його заяву про відставку з посади голови, озвучену у «Фейсбук» і звернувся до керівних органів Асоціації з вимогою скликати позачергову конференцію.

Сьогодні  у Черкасах зібрались представники футбольних організацій області, які входять до Асоціації футболу Черкаської області для оцінки заяви екс-нардепа ВРУ Владислава Голуба про добровільну відставку з посади голови Асоціації футболу,  та його внеску у розвиток футболу краю.

Пара тижнів тому Владислав Голуб повідомив у «Фейсбук» про намір залишити посаду очільника футболу, яку він обіймав з жовтня 2015 року, мотивуючи рішення участю у довиборах депутата Верховної Ради.

– Важко оцінювати роботу Владислава Голуба на посаді Асоціації футболу Черкаської області, бо її, як такої, не було. За весь час його керівництва футбольна справа у регіоні настільки занепала, що зараз легше знайти людей, які грають у бадмінтон, ніж футболістів, – зазначив директор МСК ДНІПРО Юрій Гончаров.

За його словами, футбол в області існує в основному за кошти інвесторів. Ситуація така. Є інвестор – існує футбольна команда. А як тільки він піде, одразу під питанням опиняється існування команди. А розповіді Голуба про  відкриття футбольних майданчиків – це не показник у роботі. Адже вони, як запевнив Гончаров, жодним чином не сприяють розвитку професійного футболу, бо зроблені не за тими стандартами.

– Тож якщо Владислав Голуб відійде від посади і припинить знущатись над футболом,  то це єдине добре, що він може зробити для футболу Черкащини. Але окрім його усного повідомлення у соцмережах більше немає нічого. Якщо він дійсно хоче залишити посаду, то мав би зібрати виконком Асоціації. Проте, наскільки мені відомо, нічого такого немає. Тому ми сьогодні розпочинаємо збір підписів під офіційною заявою представників колективних членів Асоціації з вимогою організувати позачергову конференцію для того, щоб заслухати звіт Владислава Голуба на посаді голови Асоціації футболу у Черкаській області, – озвучив головну мету зібрання Юрій Гончаров.   

– Оцінити роботу Голуба якраз не важко, а дуже легко, бо її не було, – в’їдливо додав  заступник голови федерації футболу Маньківського району Олег Філіпчак, – За весь час його перебування на посаді, я Голуба бачив двічі. Один раз на фотографії, а другий – на конференції, коли його обрали на посаду. Його треба гнати у шию, але перед цим він все одно повинен прозвітуватись про свою діяльність.

– Наш заклад – унікальний. Навіть у Києві такого немає, але Голуб ні разу його не відвідав, –  підкреслив перший проректор «Всеукраїнського центру футболу та футзалу Черкащини» Юрій Колісник

– Приклад головування Голуба – це характерний приклад впливу політики на спорт. З футболу необхідно забрати політику. Посада голови Асоціації футболу не повинна бути політичною. Це шлях до занепаду. Тому моя позиція – проведення конференції, щоб заслухати звіт, прийняти відставку і обрати на посаду достойну людину, яка насправді буде опікуватись футболом, – підкреслив Голова федерації футболу м. Черкаси Ігор Коломоєць.

Офіційну заяву підписали директор МСК ДНІПРО Юрій Гончаров, перший проректор «Всеукраїнського центру футболу та футзалу Черкащини» Юрій Колісник, голова федерації футболу м.Черкас, Ігорь Коломієць, заступник голови федерації футболу Маньківського району, Олег Філіпчак, віце-президент Асоціації футзалу Черкаської області, Богдан Розсоха , головний тренер ФК «Патріот» Іван Хоменко, президент ФК «Златокрай-2017» Сергій Макаренко.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *