У Черкасах байкери їздитимуть колонами не більше як по п’ять

Депутати Черкаської міської ради підтримали електронну петицію щодо обмеження руху колон байкерів вулицями обласного центру.

В ході чергового пленарного засідання сесії Черкаської міськради, обранці розглянули електронну петицію  «Обмежити пересування колон байкерів містом», – поінформували журналісти City News.

Відповідно до змісту пояснювальної записки до проєкту рішення, мотоциклісти такі ж учасники руху, як і всі інші і вони зобов’язані виконувати вимоги Правил дорожнього руху.

Згідно з ПДР, рух вулицями і автодорогами певних груп транспортних засобів має відбуватись з дотриманням правил пересування у колоні.

На кожному мотоциклі мусить бути розпізнавальний знак «Колона», увімкнене ближнє світло фар, і всі ТЗ їдуть в один ряд якнайближче до правого краю проїжджої частини. У разі руху великої кількості учасників, колону необхідно розділяти на групи, не більше 5 одиниць.
За рішенням міськради, з метою запобігання випадків створення аварійних ситуацій із загрозою здоров’ю та життю громадян під час проведення заходів байкерської спільноти, їх організатори мають проводити інструктажі перед виїздом мотоколони у місто щодо безпечного проїзду.

Контролювати процес, відповідно до рішення, повинна Патрульна поліція Черкащини.

Ймовірно, однією з причин посилення контролю під час проведення злетів байкерів, став прикрий випадок, що мав місце влітку у Черкасах. Кілька агресивних мотоциклістів побили молоду пару, що пересувалась легковиком у тому ж напрямку. Хлопець і дівчина потрапили до лікарні з тілесними ушкодженнями.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *