Замінити всі старі світлофори на світлодіодні пропонують у Черкасах

Задля підвищення рівня безпеки та комфорту жителів, у Черкасах порушили проблему заміни старих, морально і технічно застарілих світлофорів на нові світлодіодні. Із понад 90 світлофорів, що регулюють рух на вулицях обласного центру більше 50 старих.

Депутати Черкаської міськради підтримали електронну петицію жителів Черкас про потребу заміни всіх старих світлофорних об’єктів на нові світлодіодні.

Однак поки що це тільки думка громадян, яку поділяють і обранці.

– На сьогодні у Черкасах більше 90 світлофорів, з них 53 – старі. Про їх заміну і йде мова. Фактично йдеться про знесення старих і встановлення нових світлофорних об’єктів. Вартість одного світлофору коштує від 600 до 800 тисяч гривень, тож загалом на вирішення питання необхідно знайти у бюджеті міста суму у 40 мільйонів гривень, що навряд чи можливо зробити за один рік, – прокоментував журналістам City News начальник управління вуличної інфраструктури Департаменту ЖКК Черкаської міськради Сергій Отрешко.

З його слів шлях вирішення питання такий, Департамент житлово-комунального комплексу Черкаської міськради подає відповідну пропозицію до Плану соціально-економічного розвитку, а далі, скільки коштів буде виділено на заміну світлофорів, вирішуватимуть міські депутати.   

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *