На 100 гривень хочуть збільшити тариф на тепло у Черкасах. Не для всіх

Нове подорожання газу в Україні викликало ланцюгову реакцію у Черкасах: підвищення тарифу для Черкаської ТЕЦ змушує КП «Черкаситеплокомуненерго» збільшити тариф на транспортування теплової енергії для ТЕЦ. Відтак це тягне за собою і зростання тарифу для комунального теплопостачальника .

Приблизно на 100 гривень підвищити тариф на теплову енергію виникла необхідність для одного з двох виробників тепла у Черкасах КП «Черкаситеплокомуненерго».

Проблему на засіданні виконкому Черкаської мітькради сьогодні озвучив директор підприємства – виробника тепла Павло Карась.

– Підвищили тариф для Черкаської ТЕЦ. Через це виникла необхідність скоригувати тариф щодо транспортування теплової енергії мережами «Черкаситеплокомуненерго» для Черкаської ТЕЦ. Вартість послуги для підприємств зросте приблизно на 100 гривень, – пояснив членам виконкому Павло Карась.

У коментарі журналістам Сity News керівник «Черкаситеплокомуненерго» пояснив, що про збільшення тарифу на теплопостачання для фізичних споживачів поки не йдеться.

– Населення ця новація не зачепить, бо стосується фінансової діяльності двох підприємств –  «Черкаситеплокомуненерго» та Черкаської ТЕЦ. А підвищення вартості для ТЕЦ викликало подорожчання газу. 1 тисяча кубометрів блакитного палива коштувала 24 тисячі, а тепер – 37 тисяч гривень. Але якщо цього не зробити, то до кінця року сума різниці у тарифі для «Черкаситеплокомуненерго» складе 30 мільйонів гривень, – зазначив він.   

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *