Запуск SMART-квитка у Черкасах вдарить по кишенях і збільшить кількість безробітних

«Вічну десятину» платитимуть пасажири тролейбусів за використання  SMART-квитка в електротранспорті Черкас. Фірма-розробник за свої послуги отримуватиме 10 відсотків від вартості кожного квитка на весь час, поки буде використовуватись її система. 

У Черкасах не припиняють обговорювати вірогідні зміни, які принесе втілення програми розвитку електротранспорту, що нині розробляється, і запровадження вже з наступного року електронного квитка у тролейбусах.

У ході чергового засідання Черкаського міського виконавчого комітету тема запровадження SMART-квитка викликала дискусію. Проєкт рішення про доопрацьовану програму розвитку електротранспорту у Черкасах відхили.

– Місто підписало угоду більш ніж на 100 мільйонів гривень. Електронний квиток стільки не коштує. Мало того, за цю роботу фірма отримуватиме 10 відсотків від вартості кожного квитка протягом необмеженого терміну. Назавжди. При цьому зростання тарифу на проїзд автоматично збільшуватиме і прибутки фірми, – заявив учасник засідання Павло Карась.

Прозвучала інформація і про те, що у рік введення нової технології оплати за проїзд, перевізник –  КП «Черкасиелетротранс» жодної економії не відчує .

Нововведення матиме також і негативні наслідки у соціальному плані. Запуск SMART-квитка призведе до суттєвого поповнення в Черкасах армії безробітних.

Включення у роботу системи електронного квитка призведе до скорочення значної кількості працівників підприємства, що теж відіб’ється на бюджеті підприємства внаслідок проведення необхідних, пов’язаних з цим виплат.  

Довідково:

У жовтні цього року виконком Черкаської міськради, КП «Черкасиелектротранс» і ТОВ «Смарт-Тикет Технолоджи» (переможець конкурсу) уклали тристоронній договір.

Згідно з ним  компанія встановить у тролейбусах Черкас валідатори для продажу та реєстрації електронного квитка зі спеціальним програмним забезпеченням і випуск спеціальних платіжних карток. Мета новації – можливість безготівкової оплати за проїзд у громадському транспорті Черкас, за допомогою картки, смарт-годинника або мобільного телефону.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *