Кожний третій заклад на Черкащині порушує антиковідні вимоги

В Черкасах і області тривають перевірки соціально важливих об’єктів на предмет дотримання протиепідемічних заходів, які працівники обласного управління Держпродспоживслужби проводять спільно з нацполіцією. Із півтори тисячі перевірених об’єктів на Черкащині, порушення проти епідеміологічних вимог виявили у кожному третьому.

Зокрема інспектують заклади освіти, громадського харчування, торгівлі, побутового забезпечення.

Про це журналістам City News повідомив начальник управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства головного управління Держпродспоживслужби у Черкаській області, Володимир ПАПАЧ.

– З 23 вересня Черкащина перейшла у жовту зону, і відповідно головним управлінням Держпродспоживслужби посилено державний нагляд контроль за дотриманням санітарного законодавства, проти епідеміологічних заходів передусім об’єктів соціально важливого значення – закладів освіти, продовольчої і непродовольчої торгівлі, громадського харчування, побутового забезпечення тощо. В раках цієї роботи працівники управління провели майже 1,5 тисячі перевірок. Порушення проти епідеміологічних вимог виявили на кожному третьому об’єкті, – поінформував Володимир Папач.

З його слів відомо, що з початку року на предмет дотримання проти епідеміологічних заходів в області фахівці Держпродспоживслужби області перевірили понад 14 тисяч соціально важливих об’єктів. Порушення виявили у 22 відсотках випадків.

Загалом карта порушників має наступний вигляд.

З 1,5 тисяч перевірених закладів за період з  23 вересня 117 дошкільних навчальних закладів (порушення зафіксували у дев’яти ДНЗ), 169 загальноосвітніх шкіл (15 ЗОШ – порушники), 165 закладів громадського харчування (52 порушники), 551 заклад продовольчої торгівлі (163 порушники), 370 закладів непродовольчої торгівлі (91 порушник), 49 агропромислових ринки (16 порушників).

За наслідками роботи на адресу суб’єктів господарювання направлили 327 приписів щодо усунення порушень санітарного законодавства і склали 172 протоколи про порушення у даній сфері. По більшості з них вже винесені  постанови щодо накладення адміністративного штрафу на відповідальних посадових осіб.

Практика проведення спільного інспектування з працівниками нацполіції пов’язана з вимогами норм чинного законодавства. І не тільки.

Працівники управління не на камеру говорять про непоодинокі факти неадекватної поведінки відповідальних осіб об’єктів, які перевіряли.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *