«Ярмарок безкоштовних речей» втретє відбудеться у Червонослобідській громаді (фото)

5-6 листопада у фойє  будинку культури с.Вергуни, що входить до Червонослобідської ОТГ Черкаського району пройде ярмарок, учасники якого можуть обміняти або віддати свої речі тим, хто цього потребує.

Про це журналістам City News повідомила директор Центру надання соціальних послуг Червонослобідської сільської ради Оксана ЧИГИРИК.

– «Ярмарок безкоштовних речей» відбудеться втретє. Перший провели на початку вересня. А розпочалося з того, що нам принесли дитячі речі зі словами «Можливо, комусь потрібно, бо на нас цей одяг малий». За збігом обставин, наступного дня звернулися люди, які запитали, чи немає у нас часом дитячого взуття. Потім наші друзі з однієї релігійної організації запропонували нам речі у великій кількості в чудовому стані. На жаль, приміщення для зберігання речей або для створення кімнати милосердя в нашому Центрі поки що немає – тому ми вирішили зробити ярмарок, – почала розповідь Оксана Чигирик.

Організовували ярмарок за допомогою сучасних технологій. Варто було запустити повідомлення у мережу інтернет, і пішло-поїхало.

– Дали оголошення в Інтернеті та у вайбер-групі – і  це спрацювало: за день до початку акції люди почали зносити  дитячі візочки, автокрісла, іграшки, та ще багато інших корисних речей. Під час першої нашої акції одяг розійшовся за день – люди дякували та питали, коли ще буде наш ярмарок. Інші цікавились, коли можна принести  одяг на обмін, – пригадала старт ярмарку організаторка.

Ініціатори проведення суспільно-корисного заходу розробили певні правила. Щоб не було штовханини біля купи різних речей, їх сортують і розкладають у визначених місцях.

– Одяг ми фасуємо та розбираємо окремо по категоріях (штани, сукні, дитячий одяг, футболки), потім розкладаємо на столи  у фойє  будинку культури, і люди просто приходять та вибирають одяг, який їм підійшов. І,  якщо є можливість, то залишають щось на обмін. Задоволені  як люди похилого віку, так і молодь, – зазначила Оксана Чигирик.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *