Підрядник крав гроші на школі олімпійського резерву на Черкащині (фото)

СБУ викрила мільйонні розкрадання під час будівництва школи олімпійського резерву на Черкащині. Після «реконструкції» будівля стала небезпечною для експлуатації.

Про це журналістам City News повідомила речник УСБУ в Черкаській області Катерина ДРОГА.

– Служба безпеки України викрила схему розкрадання державних коштів у ході реконструкції дитячої спортивної школи олімпійського резерву на Черкащині. За висновками експертизи, зловмисники фактично змарнували проект, оскільки після «реконструкції» будівля стала небезпечною для експлуатації. За даними слідства, ініціатором протиправної діяльності був керівник однієї з місцевих будівельних компаній, – поінформувала Катерина Дрога.

Також зі слів речниці, дане підприємство у 2017 році виграло тендер на проведення робіт із реконструкції дитячої спортивної школи олімпійського резерву. Один із департаментів Черкаської ОДА уклав договір з переможцем на загальну суму понад 56 млн грн. Відповідно до угоди об’єкт мав бути введений в експлуатацію у 2019 році.

– Задокументовано, що під час реконструкції спортивної школи підрядник не дотримувався встановлених законодавством та проектом будівельних і технічних стандартів. Натомість вносив у звітну документацію недостовірні відомості про вартість і якість матеріалів та обсяги виконаних робіт. Таким чином йому вдалося привласнити майже 2 мільйони гривень. – додала Катерина Дрога.

Зловмисник також всіляко затягував здачу об’єкта, маючи на меті «освоїти» якомога більше коштів. Загалом компанії вже вдалося неефективно використати 39 млн грн державних коштів із загальної вартості проекту. Ініційовані СБУ експертизи підтвердили, що через недотримання підрядником вимог та належних стандартів споруда після такої «реконструкції» є небезпечною для експлуатації і потребує демонтажу, або мільйонних інвестицій для її відновлення. Наразі керівнику будівельної компанії повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 364-1 (зловживання повноваженнями службовою особою юридичної особи приватного права незалежно від організаційно-правової форми) Кримінального кодексу України.

За матеріалами СБУ тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин протиправної діяльності та притягнення до відповідальності інших осіб, причетних до оборудки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *