Безболісно і без травм проводять операції носових порожнин у Черкасах

Новітнє ЛОР-обладнання, придбане за 5 мільйонів гривень бюджетних коштів, нині використовує Перша міська лікарня. Воно дозволяє проводити операції максимально безболісно із мінімальним травматизмом.

– Це обладнання значно розширило наші можливості і дало покращення надання медичної допомоги для хворих: пацієнт набагато менше часу перебуває у лікарні. У нього менший больовий синдром, і гоїться набагато швидше без реактивних явищ: припухлості щоки і тому подібне. У процесі операції обладнання допомагає видаляти виключно пошкоджені тканини, не зачіпаючи здорових.  А також обходитись без зовнішніх розрізів. Звичайно використовувати це обладнання у 100 відсотках випадків не можливо, але у більшості так, – розповів завідувач ЛОР-відділенням Першої міської лікарні Михайло Сокирка.

На придбаному для Першої міської лікарні новітньому обладнанні тепер мало не щодня проводять операції у отоларингологічному відділенні лікарні.

До послуг лікарів ендоскопічна стійка і шейвер німецької фірми KARL STORZ.

За словами Михайло Сокирки це обладнання для проведення функціональної ендоскопічної хірургії синусів (приносових пазух) – FESS –  це найсучасніший «золотий стандарт» хірургічного лікування хронічних захворювань носової порожнини та приносових пазух.

Застосування ендоскопічної техніки під час операцій дозволяє хірургу досягти прямого бачення природних співусть приносових пазух і виконати точну контрольовану дію в конкретній анатомічній зоні. Останнім часом виконання такого типу втручань набуло неабиякої актуальності в Україні та у всьому світі завдяки малій травматичності методу та «функціональності» втручання, що на відміну від застарілих хірургічних методик дозволяє уникнути значних пошкоджень здорових тканин.

– Нове обладнання ми застосовуємо при хронічній патології носа і принососвих пазух: це поліпозні процеси, сторонні тіла в гайморових пазухах, кістозні процеси, хронічні гайморити, міцетоми гайморових пазух.  Потужності дозволяють робити до 6 подібних операцій на день. Аналогічні ендоскопічні стійки використовують найбільш провідні клініки багатьох країн. До цього таке обладнання у Черкасах було лише у обласній лікарні. Відтепер воно доступне і пацієнтам Першої міської лікарні, – зазначив  завідувач ЛОР-відділенням.

Серед переваг функціональної ендоскопічної хірургії синусів: мінімальна травматизація здорових тканин, зменшення вірогідності виникнення кровотеч і формування спайок, точність і контрольованість дій, скорочення періоду одужання, кращий післяопераційний результат.

Всього у медичну галузь Черкас у 2021 році з бюджету розвитку міста спрямували близько 60 млн грн. На ці кошти було придбане нове медичне обладнання і відремонтовані приміщення у різних закладах охорони здоров’я Черкас.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *