Екстренну матеріальну допомогу пропонують ввести у Черкасах

Розробити і запровадити механізм надання у Черкасах екстренної фінансової допомоги громадянам з депутатського фонду у випадках, коли особа перебуває у такому стані, при якому необхідно терміново проводити операцію чи лікування, запропонувала запропонувала депутат Черкаської міськради фракції “Європейська солідарність” Інна Бандура.

Вона озвучила відповідне звернення з трибуни ради під час пленарного засідання Черкаської міськради.

– Як депутат Черкаської міської ради від “Європейської солідарності” зробила депутатське звернення щодо зміни процедури надання матеріальної допомоги. Адже трапляються випадки, коли необхідна екстрена допомога. Наприклад, особа потрапила у ДТП і фізично не може пройти всю бюрократичну процедуру оформлення допомоги. Пропоную розробити такий механізм, який може працювати у режимі онлайн. Тобто, лікарня, у яку потрапила особа, заповнить онлайн-форму і депутат, через свій електронний кабінет депутата, який зараз розробляється, зможе оперативно виділити визначену суму. Це проста річ, але вона здатна врятувати життя, – пояснила власну позицію Інна Бандура.

Ініціювати новацію депутата спонукала реальна історія, яка нещоднавно сталась у Черкасах.

– Під колеса маршрутки потрапила маленька дівчинка, яка потребувала негайного проведення операції. Поки я знайшла маму потерпілої дитини, поки вона змогла прийти написати заяву, поки пройшли всі кабінети, дитину вже прооперували, зібравши необхідну суму коштів через “Фейсбук”. Тобто, соцмережі виявились ефективніші ніж органи місцевого самоврядування. Бо процедура займає місяць – два. Вважаю це докорінно не правильним, – поділилась наболілим Інна Бандура.

А ще депутат запропонувала у фінансуванні міського департаменту соцполітики передбачити окремим рядком видатки на непередбачувані випадки у сумі 100 тисяч гривень.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *