Замість благоустрою – МАФи: скандал на засіданні Черкаського міськвиконкому

За обласним драмтеатром у Черкасах будують МАФи, а благоустрій, виконаний коштом міського бюджету, знищується. Про це на засіданні виконавчого комітету повідомив директор департаменту архітектури та містобудування Артур Савін.

«Ми витратили на цей благоустрій з міського бюджету 12 млн грн., які могли б витратити на більш важливі для міста питання», – зазначив міський голова Анатолій Бондаренко.

Щоб розібратися у ситуації, на засідання запросили керівника драмтеатру Петра Ластівку, заступника голови облради Володимира Доманського, представників департаменту будівництва Черкаської ОДА (останні не з’явилися).   

Директор Драмтеатру повідомив, що ніяких дозволів не давав, оскільки земельна ділянка належить не театру, а «Фонтан-Сіті».

«До мене звернулася пані Олена, власниця «Фонтан-Сіті». «Ми хочемо поставити бутіки і прокласти туди доріжки». Я сказав, що це не в моїй компетенції і порадив звернутися до Андрія Лапіна, оскільки в нього є всі важелі управління цим майном і до головного архітектора з реконструкції площі. Очевидно, вони так і зробили. Театр до цього будівництва не має ніякого відношення. Я це будівництво підтримую. Тому що в бутіки переїдуть квітникарі, і можна буде демонтувати той сарай негідний на театральній площі», – сказав Петро Ластівка.

Володимир Доманський повідомив, що ще у березні був лист-відповідь першого заступника голови облради Романа Сущенка на звернення драмтеатру щодо благоустрою території, де зазначається, що проводити благоустрій поки передчасно.

«Драмтеатр і досі не введений в експлуатацію, перебуває на балансі департаменту капітального будівництва. Якщо всі роботи будуть завершені, то його передадуть на сесії облради 21.12», – повідомив Доманський.

«Якщо так використовуються кошти громади, то навіщо їх тоді давати? Не бачу ніякого смислу», – підсумував Анатолій Бондаренко.

Законність будівництва бутіків біля драмтеатру тепер вивчатиме управління ДАБК міської ради.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *