Концепцію розвитку комунального кінотеатру презентували у Черкасах

Оновлену і розширену концепцію розвитку кінотеатру «Україна» презентувала директор комунального підприємства Валентина Слуцька.

– «Україна» – єдиний у Черкасах кінотеатр комунальної власності. Великий кінозал має найбільший у Черкасах  екран, який є другим за величиною в Україні після столиці. Згідно з новим баченням розвитку, заклад має перетворитися на сучасний, багатофункціональний культурний центр. У планах трансформація великого кінозалу в кіноконцертний з найсучаснішим обладнанням і акустикою. Це дозволить використовувати його не лише для показу кінофільмів, але й для проведення потужних  різножанрових проектів:  спектаклів, концертів, фестивалів, творчих зустрічей, – розповіла Валентина Слуцька.

Нині колектив закладу вже почав втілювати у життя оновлену концепцію. Йде робота щодо створення мультимедійного арт-простору. За задумом там працюватимуть постійно діючі виставки сучасного мистецтва, конференції, тренінги, майстер-класи тощо.

– Родзинкою нового багатофункціонального культурного центру стане кінозал просто неба із пересувною покрівлею, облаштований на даху приміщення, оснащений засобами захисту та апаратурою для проведення різних культурних заходів, – зазначила директор підприємства. 

Однак для масштабних перетворень пострадянського кінотеатру на новий надсучасний багатофункціональний культурний центр, коштів тільки одного підприємства не достатньо. Тож колектив кінотеатру сподівається на фінансову підтримку з боку міської влади. Адже, як комунальне підприємство, «Україна» регулярно стає майданчиком для проведення міських культурних, соціальних чи суспільних заходів, які організовує міська влада.

Задля матеріалізації задуманих змін підприємство мусить провести відповідне обстеження приміщення і виготовити проектно-кошторисну документацію. Крім того гроші будть потрібні і на придбання для арт-простору меблів, екрану, звукової апаратури.

 Ще одна гостра проблема кінотеатру – відсутність власних кінопроекторів, без яких демонстрації кінофільмів не можлива. На даний час підприємство змушене орендувати це доволі дороговартісне обладнання.   

Участь у заході взяли троє заступників мера Черкас Анастасія Чубіна,  Марина Гаркава, Павло Валенчук, депутати Черкаської міської ради та представники управління культури Черкаської міської ради.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *