У Черкасах розгорнуть станції контролю за якістю повітря

У Черкасах розгорнуть п’ять станцій контролю за якістю атмосферного повітря і мобільну лабораторію. Дві з них мають з’явитись до кінця року.

Виконком Черкаської міської ради затвердив програму державного моніторину у галузі охорони атмосферного повітря на 2021-25 рр. У рамках її виконання місто має закупити 5 станцій контролю за якістю атмосферного повітря і мобільну лабораторію, що дозволить оперативно визначати і повідомляти населення про хімічний склад повітря.

Дві станції мають запустити до кінця року.

За словами начальника відділу екології Департаменту житлово – комунального комплексу Черкаської міської ради Володимира Гусаченка, перші дві станції планують встановити у мікрорайоні «Митниця» у сквері «Придніпровський», а другу – по вул.. Чорноворла у сквері Хіміків.

Вартість обох складає 1 млн 870 тис грн..

– Кабмін ухвалив постанову у які визначено зони і конгломерати контролю за атмосферним повітрям. Місто Черкаси – один з конгломератів. Згадані станції дають повний контроль стану атмосферного повітря, моніторинг, інформування населення громади забезпечують перевірку стану атмосферного повітря, – зазначив начальник відділу екології Департаменту житлово – комунального комплексу Черкаської міської ради Володимир Гусаченко.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *