Скільки коштує оренда новорічних костюмів у Черкасах?

Період новорічних ранків та корпоративів у розпалі. Перед святами дітвора завжди мріє про гарний і оригінальний новорічний костюм. Хтось із батьків шиє сам, звісно, якщо вміє кроїти і шити, бо це потребує специфічних знань і вмінь.

То ж, журналісти City News дізнались де, як і за скільки у Черкасах можна здобути новорічний костюм для дитини.

Виявилось, що варіантів багато. Оригінальні костюми на новорічний ранок для дитини, або й для всієї родини, щоб організувати родинне свято з фотосесією на тему новорічно-різдвяних свят у фотозонах, можна придбати у мережі магазинів секонд-хенд. Пристойний дитячий костюм обійдеться у копійку. Ціни стартують приблизно від 1 тисячі гривень.

Для тих, хто воліє обійтись бюджетним варіантом оренда костюма -реальний вихід.

Чималий вибір дитячих новорічних костюмів у майстерні колишнього Будинку піонерів, а нині – Центру дитячої та юнацької творчості (ЦДЮТ).

-Оренда новорічного костюма коштує тут від 100 – 150 грн і до 200. Люди не такі багаті щоб багато платити. Тому наша цінова політика досить демократична. Проте мусимо брати з клієнтури ще заклад у сумі 250-300 грн. Якщо брати менше, існує ризик того, що костюм можуть і не повернути. Колись давно був випадок, що клієнт залишив у якості закладу паспорт і більше ніж півроку ми не могли його знайти, щоб віддати основний документ громадянина. Для нас важливо, щоб костюми віддавали. Ми їх шиємо самі, і вони знаходяться на обліку, – розповіли у ЦДЮТ.

В основному костюми призначені для дітей, які відвідують ті чи інші гуртки у Центрі. Загалом тут займається близько трьох тисяч дітей, які займаються у ЦДЮТ. Вони охоче беруть костюми, бо для них безкоштовно.

Проте у Центрі по можливості не відмовляють і іншим

До початку карантинних обмежень тут брали по 150 костюмів на період свят.

У минулому році був повний крах. Як буде у цьому році ще побачимо, але якщо з червової зони не вийдемо, то буде сумно як торік, – зазначили працівники Центру.

Ринок пропозиції у приватному бізнесі доволі широкий. Є приватники, які у період зимових свят беруть за костюми як чорт за батька – 500 – 700 грн. Але застава у них всього 100 грн.

Як твердять фахівці, досить популярні костюми ведмедиків, зайчиків, сніжинок, сніговиків тощо.

-Ви ж розумієте, костюми в основному беруть у садочки. А вони й до сьогодні працюють за радянською системою. Зайчики – це традиції з часів СРСР. Тоді мало заморочувались і на ранках у дитсадках всі хлопчики – зайчики, а дівчатка – сніжинки. Ніхто нічого не хоче змінювати. Все стандарт: свято осені, Новий рік тощо. Сценарії стандартні. Ото як було коли мій син (вже дорослий) у дитсадок ходив. По костюм людини-павука, чи Гаррі Поттера, якщо хтось один прийде,  то й добре. До-речі, костюм Гаррі Поттера – простіше простого – шкільний костюм, накидка і паличка. Але у цьому році надзвичайно популярним буде костюм тигра бо наступний рік за східним календарем – рік тигра.

Дуже широкий вибір найрізноманітніших новорічно-різдвяних костюмів є у «Ательє 5 сезон», що вже 15 років працює у Черкасах на ринку «Бакалея». Його власниця – професійна швея Наталія Бобович створила з нуля.

Почалось з того, що син Влалислав попросив її пошити костюм персонажу фільма «Юні мутанти черепашки-ніндзя». Друг сина замовив костюм Бетмена. За цими замовленнями пішли інші.

-Спочатку шила сама, але потім зібрала команду з якою працюємо багато років. Сама вже не шию. Моя турбота – організовувати роботу, приймати замовлення і забезпечувати збут. Конкуренція у цій справі висока, бо тих, хто створює новорічні костюми у Черкасах не мало. Проте наше Ательє одне з кращих. Клієнтів вистачає. Бо у нас дуже широкийасортимент товару і все оригінальне. Костюми є всякі: на тему звірят, на тему Нового року, Різдва. Сім’ї часто замовляють костюми різдвяних ельфів, щоб фотографуватись, Загалом люди замовляють костюми не тільки на новорічно-різдвяні свята. Дуже прпулярні мукраїнські костюми і для малих і для дорослих, хлопці зі спортивних секцій люблять костюми супергероїв, піратів. Дітвора віддає пепевагу оригінальним костюмам. У нас часто беруть костюми «Чупа-чупс», «Кіндер-сюрприз», костюми Міккі Мауса і Мінні Маус. Перший персонаж – це мишеня хлопчик, а другий – дівчинка,- розпрвіла Наталія Бобович.

Придбати костюм у «Ательє 5 сезон» можна за ціною від 400 грн, оренда такого ж костюма – 200 грн.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *