Степанецька громада отримала свого шерифа (відео)

Поліцейську станцію урочисто відкрили у селі Степанці, Черкаського району. На відкритті представили поліцейського офіцера громади, який буде обслуговувати 21 село Степанецької об’єднаної територіальної громади.

Після урочистого відкриття представники громади оглянули нове службове приміщення, де є робочий кабінети, кімната відпочинку та кімната для прийому їжі. У будівлі зроблено ремонт та підведено всі комунікації.

Поліцейський офіцер громади старший лейтенант поліції Віталій Степанець подякував за довіру і запевнив, що буде робити все можливе, аби люди йому довіряли і відчували себе у безпеці.
Вже не один рік в Україні втілюють Проєкт «Поліцейський офіцер громади» (ПОГ). В він передбачає, що офіцери перебуватимуть у громаді до 90% свого робочого часу та житимуть на її території, щоб оперативно реагувати на звернення мешканців. Звітуватимуть про свою роботу поліцейські не тільки перед своїм керівництвом, а й перед громадою
Станом на початок грудня 2021 року в Україні налічується 755 діючих ПОГів. Вони обслуговують 440 територіальних громад, а це – понад 8 мільйонів громадян. До кінця 2022 року в Україн має бути 2000 поліцейських офіцерів громади.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *