Діру у бюджеті Черкас у 223 мільйони хочуть залатати землею

Попри потреби бюджету Черкас на суму у півтора мільярди гривень, бюджет розвитку затвердили лише у сумі близько 850 мільйонів. Вчора на засіданні виконкому Черкаської міської ради ухвалили проєкт рішення про зміни до бюджету Черкас на 2022 рік

– Змушені подавати зміни до бюджету повторно. Попередніми пропозиціями розпорядників коштів було надано пропозиції на суму 1,5 мільярди гривень. Але у самому рішенні про бюджет загальна сума бюджету розвитку складає 849,5 мільйонів гривень. За даним проектом найбільша сума пропонується по Департаменту житлово-комунального комплексу – 289 мільйонів, по Департаменту освіти – 280 мільйонів, Департаменту охорони здоров’я – 120 мільйонів гривень, Департаменту архітектури та містобудування 102 мільйони. Проєкт рішення непогоджений Департаментом архітектури та містобудування, тому що їх пропозиції було від кореговано на суму, вказану у проєкту рішення. Найбільші суми, передбачені проєктом на систему відео спостереження – 28 мільйонів гривень, капітальни ремонт Холодного яру – 45 мільйонів, парк Мролодіжний 20 мільйонів, реконструкція набережної – 25 мільйонів, реконструкція вулиці Сержанта Жужоми – 14 мільйонів, будівництво вулиці Івана Підкови – 14 мільйонів, – поінформувала директор департаменту фінансової політики Тетяна Харенко.

Члени виконавчого комітету запропонували збільшити дохідну частину бюджету розвитку на 223 мільйони, бо у проєкті рішення не були передбачені кошти на будівництво полігону твердих побутових відходів, реконструкцію вул.Гагаріна та вул.Сумгаїтської.


Як зазначив секретар міської ради Юрій Тренкін, кошти, яких не вистачає

Будуть здобувати від продажу і оренди майна та за рахунок  земельних аукціонів.


Долю проєкту рішення сьогодні визначатимуть депутати Черкаської міської ради на сесії, як ось-ось має розпочатись.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *