Черкащани засудили політичні переслідування лідера опозиції

На сьогоднішньому сесійному засіданні Черкаської міської ради, фракція «Європейська Солідарність» звернулась до Президента України, Верховної Ради України, Генерального прокурора України, Державного бюро розслідувань, Національного антикорупційного бюро щодо неприпустимості переслідування опозиції та 5-го Президента України, лідера «Європейської Солідарності» Петра Порошенка. 

20 грудня 2021 року Петру Порошенку повідомлено надуману підозру, так звану державну зраду та сприяння терористичним організаціям. 6 січня 2022 року напередодні Різдва, ухвалою сумнозвісного Печерського суду Києва арештовано майно та активи Петра Порошенка. Під арешт потрапили активи «5 каналу» та телеканалу «Прямий», які колись перебували у власності Петра Порошенка. Вважаємо це рішення спробою унеможливити будь-яку критику діючої влади зачисткою інформаційного простору.

Варто зазначити, що на такі дії влади стосовно Порошенка, відреагували західні дипломатичні представництва, зокрема представники Канади, США та Євросоюзу. Вони застерегли українську владу про політичні переслідування опозиції. Засудив дії української влади і шведський дипломат, старший науковий співробітник «Атлантичної ради» Андерс Ослунд. На своїй сторінці у «Twitter» він звинуватив Зеленського і голову Офісу президента Андрія Єрмака в переслідуванні Порошенка. «Краще будьте серйозні з тисячами російських танків на вашому кордоні!» – зазначив він. 

– За замовленням Банкової, Офісу Генерального прокурора спільно з Державним бюро розслідувань обслуговуючи інтереси владної верхівки, фабрикуючи абсурдні фейкові звинувачення, вони прикривають бездіяльність влади переслідуванням опозиції, яка стає найпопулярнішою політичною силою України.  Як ми пам’ятаємо, соціальне опитування продемонструвало нам, що якби другий тур виборів відбувся  найближчої неділі, то саме Петро Порошенко здобув би в ньому перемогу. Замість реальних кроків щодо об’єднання суспільства перед абсолютно реальною загрозою російського вторегнення, влада провокує суспільство до протистояння. У час, коли ворог нарощує свою присутність на кордонах країни готуючись до атаки, подібні дії не можна інакше розцінювати, як інфантильні склади або ще гірше – підігрування російському агресору. Перед обличчям загрози російського вторгнення, з метою зниження напруги у суспільстві та збереження демократії в Україні, вимагаємо від влади негайно припинити переслідування опозиції, зокрема 5-го Президента України, лідера політичної партії «Європейська Солідарність» Петра Порошенка та навпаки стати на захист української держави та консолідувати українське суспільство, – прокоментував голова фракції «Європейська солідарність» у Черкаській міській раді Сергій Кудактін.

– На фоні провальної економічної і зрадницької зовнішньої політики та при повномасштабному засиллі корупції у всіх органах і галузях держави, за умови реальної загрози вторгнення окупаційних військ РФ, переслідування лідера єдиної справжньої патріотичної опозиційної сили, яка відстоює свободу і демократію в країні – це не що інше, як політичне блюзнірство, нехлюйство та клоунада. Замість того, аби зосередити всі сили держави і сконсолідувати українське суспільство навколо питання зміцнення обороноздатності України, демократизації і деолігархізації всіх сторін життя суспільства, керівництво держави на чолі з президентом Зеленським продовжують розправу над політичними опонентами. Це шлях в нікуди, який у першу чергу загрожує самій владі. Режим Януковича, який десять років тому пішов цим слизьким шляхом, у цьому переконався на власній шкірі. Мудрий український народ вміє відрізняти правду від брехні, а друзів від ворогів. І не за горами момент, коли чаша народного терпіння переповниться. Категорично засуджую будь-які прояви переслідування як особисто Петра Порошенка, так і опозиції та інакомислячих загалом. І надто тепер, при реальній загрозі повномасштабного вторгнення російських військ в Україну, – висловила свою позицію депутат Черкаської міської ради фракції «Європейська солідарність» Інна Бандура.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *