Віз наркотики у шлунку. Засудили викритого на Черкащині накокур’єра (оперативне фото)

Партію кокаїну вартістю близько 10 мільйонів гривень намагався провезти в Україну наркокур’єр. Разом з товаришем по злочинному бізнесу вони ховали наркотик серед особистих речей, а також кишково-шлунковому тракті.

Обидва ділки – учасники злочинної мережі перевізників, які доправляли в Україну кокаїн з країн Латинської Америки. Викрили наркокур’єрів на Черкащині.

За матеріалами Служби безпеки України один з упійманих зловмисників отримав вирок суду, що передбачає тюремне ув’язнення терміном на 6 років.

Як встановило досудове розслідування члени міжнародного злочинного угруповання намагались завезти в Україну 2 кг кокаїну, розфасованому на порції. Частину партії вони заховали у особистих речах, а ще 90 капсул – у кишково-шлунковому тракті. Вартість вилученої партії на чорному ринку становить майже 10 млн грн.

– Правоохоронці затримали обох наркокур’єрів із черговою партією кокаїну під час багатоетапної спецоперації в Міжнародному аеропорту «Бориспіль» у липні 2021 року. Суд визнав одного з учасників міжнародного злочинного угруповання винним у вчиненні злочинів за ч. 3 ст. 305 (контрабанда наркотичних засобів) та ч. 3 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України і виніс йому вирок – 6 років позбавлення волі. Вирок набув законної сили, – поінформувала речник Управління СБУ в Черкаській області Катерина Дрога.

Обвинувальний акт щодо іншого наркокур’єра скеровано до суду, підозрюваний перебуває під вартою.

Спецоперацію із ліквідації міжнародного наркотрафіку проводили співробітники Управління СБУ в Черкаській області спільно із Державною прикордонною службою України, митницею міста Київ за процесуального керівництва Черкаської обласної прокуратури.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *