Захворюваність на ковід на Черкащині за тиждень зросла на 80%

Порівняно з минулим тижнем рівень захворюваності на коронавірусну інфекцію в області збільшився на 80,4%. Про це повідомила головна санітарна лікарка області Людмила Кравченко, інформують у Черкаській ОДА.

Діагноз COVID-19 лабораторно підтверджений у понад 11% від загальної кількості населення області.

Із початку року протестовані методом ПЛР 20 796 жителів області, з яких у 5 906 осіб виявили РНК вірусу SARS-CoV-2. Госпіталізували 840 осіб (а це 15,6% від загальної кількості захворілих на COVID-19).

Найбільше підтверджених випадків COVID-19 зареєстровано у віковій групі 40-59 років. Жінок – 60%, чоловіків – 40. Найменша кількість захворювань серед дітей.

В області найбільше хворіють на коронавірус в Черкаському районі. З початку року тут зафіксували більше 3 тисяч випадків. У решті – в середньому по кількасот.

Від ускладнень коронавірусної інфекції померло 2 761 хворий, 12 лише за останню добу.

«Вкотре нагадую, що найефективнішим засобом захисту від інфекційних хвороб, зокрема від коронавірусу, була й залишається вакцинація. За інформацією Міністерства охорони здоров’я, серед госпіталізованих в Україні 95% – невакциновані люди. Бережімо себе від COVID-19 та вакцинуймося», – говорить Людмила Кравченко.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *