У Черкасах на Дніпрі рибалок вчили правильно поводитись на кризі (відео)

Черкаські рятувальники, поліція та екологи вийшли на крижані простори  Кременчуцького водосховища і провели спільний профілактичний захід – роз’яснювали любителям зимової риболовлі вимоги  безпечного перебування на водоймах.

Про це на сторінці у «Фейсбук» повідомила пресслужба Головного управління ДСНС України у Черкаській області.

У цю п’ятницю співробітники Головного управління ДСНС України у Черкаській області разом з інспекторами роти з обслуговування водних об’єктів та Держаною екологічною інспекцією Центрального округу, щоб попередити надзвичайні події на воді взимку, провели серед рибалок спільний профілактично-роз’яснювальний захід.

Спілкуючись з громадянами, рятувальники, поліцейські та екологи нагадали їм основні вимоги безпечного перебування на кризі. Життя переконує, що небезпечно виходити на кригу товщина якої менш ніж 7 сантиметрів, вживати алкоголь, а також перебувати у скупченні рибалок на кризі.

Водночас фахівці нагадали громадянам про важливість мати при собі елементарне рятувальне спорядження, як то 15 метрова мотузка, або довга палиця. Не зайвою для рибалок була інформація про максимально допустиму норму вилову риби, тобто 3 кілограми.

Необхідність такої профілактичної роботи вимагає оперативна обстановка, що склалася на водних об’єктах області. Так з початку року на воді зареєстровані вже 4 пригоди, у результаті яких три особи загинули, а двох вдалось врятувати.

Відео див. ТУТ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *