Бійці Тероборони Черкас охоронятимуть аеропорт і ловитимуть диверсантів

Росіяни вдарять у будь-який момент, усіма силами та з усіх напрямків, – переконані ветерани АТО. Батальйони територіальної оборони охоронятимуть важливі об’єкти та виловлюватимуть диверсантів.

Так вважає ветеран російсько-української війни, засновник ГО «Черкаський союз учасників АТО» Олексій Колісник. Він розповів, що батальйони територіальної оборони будуть сформовані як підрозділи легкої піхоти, без бронетанкової техніки чи важкої артилерії. А озброєння, яке зараз отримують бригади, це стрілецька зброя та міномети.

– Перш за все батальйони будуть задіяні на охорону стратегічно важливих об’єктів, яких у Черкасах досить багато. Це і «Азот», і водоканал, і дамба, і ТЕЦ, і аеропорт. Цих сил на утримання стратегічних об’єктів на перший час буде достатньо, а далі кожен черкащанин повинен буде взяти в руки гвинтівку та охороняти свій дім і свою маленьку батьківщину. Ворог у будь-який момент може напасти. І війна буде не така, як в 2014 році, коли агресор діяв через керовані чи некеровані групи бойовиків. Зараз, якщо ворог вдарить, то усіма засобами, – акцентував увагу Олексій Колісник.

За словами Олексія Колісник, ветерани АТО усвідомлюють рівень загрози каже: ворог у будь-який момент може напасти. І війна буде не така, як в 2014 році, коли були керовані чи некеровані групи бойовиків.

– Сьогодні ветерани гуртуються, вони мають певний бойовий досвід, і долучаються до формування тероборони. Окрім того, вони будуть формувати партизанські війська. Хочу сказати, що в Росії є повітряно-десантні війська, які за потреби швидко можуть тут опинитися. Тож активісти наших громадських організацій готові вступати і в лави тероборони, і в рух спротиву, – додав він.

Щодо реального стану речей, ветеран зауважив, що Росія – сильний і добре оснащений ворог, однак і Україна аж ніяк не слабка. Вона може протистояти агресору швидким розгортанням тероборони, руху опору, і мотивацією цивільного населення бути готовими до прямого вторгнення.

– Щоб захистити Україну нам всім варто єднатися і бути таким єдиним організмом, як було в 2014-2015 роках. Тоді народ і армія були єдиним цілим і ми не допустили розвитку сценарію, який агресор реалізував у Білорусі чи Казахстані, – резюмував боєць АТО.

Про особливості моменту говорив і ветеран російсько-української війни, керівник ГО «Брати по зброї» Олександр Тимошенко.

За його словами, якщо на початок 2014 року загроза вторгнення російських військ на континентальну територію України йшла з боку вже окупованих Криму та частини Луганської і Донецької областей, то нині загроза є з боку всіх пострадянських республік.

– Аналіз інформації з соцмереж та інтернету в цілому показує, що багато військ зосереджені навколо України. Зібрали все що можна, звезли до кордонів і брязкають зброєю, щоб показати світу, що вони хочуть ліпити Радянський Союз. Британське дипломатичне відомство звинуватило Росію у спробі привести до влади в Україні проросійських політиків та встановити маріонетковий режим у Києві. І хоч весь світ навряд чи пробачить Росії таку війну, та загалом, ворог непередбачений. І треба розуміти, що крім нас нашу державу ніхто не буде захищати! – впевнений Олександр Тимошенко.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *