ОТГ Смілянського району не хочуть створювати нові ліси

Всі Об’єднанні територіальні громади Смілянського району, окрім Балаклеївської вперто не виконують Указ Президента про передачу непридатних для сільського господарства земель у лісгосп для подальшого створення там нових лісів.

Про це журналістам City News повідомив головний лісничий Смілянського лісгоспу Денис  ІВЛЄВ.

– Із усіх проінформованих нами ОТГ – Березняківська, Тернівська, Ротмістрівська, Мліївська, Городищенська, В’язівська, Степанківська та Балаклеївська – лише остання в переліку підійшла до завдання відповідально та з державницькою позицією: передали до лісового фонду 93 га залісених територій. Всі інші, певно, не надали важливості даному питанню і показали, ймовірно, невірну інформацію, адже публічна кадастрова карта говорить про інше. Шановне керівництво об’єднаних громад! Просимо ретельніше переглянути нашу пропозицію, адже це дасть змогу збільшити лісистість нашого регіону і держави в цілому», – розповів головний лісничий Смілянського лісгоспу Денис Івлєв.

З його слів відомо, що з метою виконання Указу Президента України “Про деякі заходи щодо збереження та відтворення лісів”, а також реалізації екологічної ініціативи «Масштабне залісення України» ще восени смілянські лісівники розіслали листи у всі ОТГ, у межах яких провадять лісогосподарську діяльність.  Суть – інформування про необхідність

ідентифікації самозалісених та придатних для створення лісів земельних ділянок  державної та комунальної форм власності з метою їх подальшого використання для досягнення оптимальної лісистості України. Простіше кажучи, про можливу передачу земель, які непридатні для ведення сільського господарства – бути балки, яруги, деградовані, малопродуктивні ґрунти тощо з метою перетворення їх на лісові масиви.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *