Троє підлітків замовляли «мінування» навчальних закладів на Черкащині

Слідчі Черкаського районного управління поліції провели санкціоновані обшуки й вилучили у двох черкаських студентів та мешканця Сміли речові докази протиправної діяльності. Про це інформують у пресслужбі поліції Черкаської області.

Поліцейські спільно з працівниками СБУ в Черкаській області викрили трьох неповнолітніх, які замовляли «послуги» із псевдомінування у закритих російських телеграм-чатах. Вони, серед інших, заради розваги писали раніше викритому “студенту-мінеру» одного з коледжів міста Черкаси з проханням замінувати навчальні заклади, ТРЦ й житлові будинки. Правопорушники у вчиненому зізналися, пояснили, що таким чином прагнули зірвати навчальний процес.

Під час санкціонованих обшуків за місцями проживання у фігурантів вилучили комп’ютерну техніку та мобільні телефони, на яких є докази їх протиправної діяльності. За даним фактом розслідується кримінальне провадження за ч. 2 ст. 259 (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності, вчинене повторно) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від чотирьох до восьми років. Слідство триває.

У розпорядженнянашої редакції потрапило наступне відео:

Спецслужби РФ продовжують працювати над дестабілізацією ситуації у країні, і за допомогою “псевдомінерів” сіяти паніку серед громадян України. Дуже прикро, але вони за допомогою різних засобів продовжують затягувати у свої лабети українських тінейджерів, які часто не усвідомлюють рівня неьбезпеки, який вони створюють для суспільства і рівня власної відповідальності за скоєне. А відповідати їм у будь-якому разі доведеться.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *