Ямковий ремонт з початку року зробили на 3 тисячі кв. м. доріг Черкащини (фото)

Ямковий ремонт на дорогах Черкащини не припиняють і взимку. За перший місяць нового року аварійну ямковість усунули  на автодорогах державного значення Черкащини площею понад 3 тисячі кв. м.

Про це журналістам City News повідомив керівник Служби автомобільних доріг (САД) у Черкаській області Олег ДІДЕНКО.

– Понад 3 тисячі квадратних метрів аварійної ямковості ліквідовано з початку року на автодорогах державного значення Черкащини. Роботи проводяться у перервах між снігопадами, поки дозволяють погодні умови і виключно на тих дорогах, які ще капітально не ремонтувалися. Окрім ліквідації ямковості проводяться роботи із водовідведення з проїжджої частини, засипання ям та промоїн на узбіччі, – сказав Олег Діденко.

Він пояснив, що працівники дорожніх підприємств ліквідовують ямковість, яка утворилась через несприятливі погодні умови зимового періоду. Коливання температури повітря від плюсових до мінусових показників та несприятливі погодні умови спричиняють руйнування покриття.

Аварійна ліквідація вибоїн першочергово проводиться на дорогах державного значення з найбільшою інтенсивністю руху. Підрядні дорожні організації виконують аварійні роботи з ліквідації ямковості із застосуванням органо-мінеральних сумішей.

Не припиняється і прибирання зупинок громадського транспорту. На небезпечних поворотах працівники САД зрізають крони дерев, щоб забезпечити для водіїв видимість на з‘їздах та небезпечних поворотах.

Що стосується водовідведення з поверхні проїзної частини, то це потрібно  для уникнення перезволоження конструктивних елементів доріг. Спуск води з проїжджої частини дозволяє захистити асфальтне покриття від передчасного руйнування, а також забезпечити безпеку дорожнього руху.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *