Молодь з інвалідністю у Черкасах навчатимуть кулінарити

Учні профтехучилища навчатимуть молодь з інвалідністю кулінарити. Про це журналісти “City-News” дізналися у департаменті соціальної політики Черкаської міської ради.

Про таку співпрацю за сприяння заступниці міського голови Марина Гаркава домовилися в рамках меморандуму Центр комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю “ЖАГА Життя” та ДНЗ «Черкаське вище професійне училище».

За словами очільниці центру Наталії Воронкіної, в рамках трудової реабілітації в «Жазі життя» відкрили нещодавно кухонний куточок, де молодь з інвалідністю навчають самостійно готувати як прості страви – для вироблення навичок самообслуговування, так і більш складні – для трудової реабілітації.

«На сьогодні в нашому центрі є всі умови для того, щоб вихованці могли опанувати навички кулінарії. Ця справа, до слова, дуже припала їм до душі, адже те, що для інших людей звична справа, як от власноруч зварити суп чи випекти кекси, для молоді з інвалідністю – справжнє досягнення. Тому, враховуючи хороший терапевтичний ефект та ентузіазм наших вихованців, ми вирішили розвивати цей напрямок реабілітації й далі», – говорить Наталія Воронкіна.

Зокрема йдеться про регулярні майстер-класи, які інструктори з ДНЗ «Черкаське вище професійне училище» в рамках підписаного меморандуму регулярно проводитимуть для підопічних «Жаги життя».

«Наші учні можуть допомогти молодим людям з інвалідністю опанувати кулінарні навички різного рівня складності. І якщо це для когось із вихованців центру не стане справою життя, то однозначно допоможе їм у повсякденному самообслуговуванні. Переконаний, що таке соціальне партнерство буде корисним і для наших учнів, які зможуть підвищувати свій професійний рівень за рахунок практичних занять в «Жазі життя»», – зауважив директор ДНЗ «Черкаське вище професійне училище» Сергій Воронов.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *