У Черкасах презентували книгу про окупацію Криму

У Черкасах у юнацькій бібліотеці ім.В.Симоненка відбулася презентація книги Миколи Полозова «Процес 26 лютого» про найгучнішу сфабриковану справу, пов’язану з тимчасовою російською окупацією Криму. У ній взяли участь політв’язень і нардеп Ахтем Чийгоз та його земляк, нардеп Володимир Балух, а також заступник голови обласної ради Роман Сущенко, колишній бранець Кремля.

Книга – це хроника того, що відбувалось у Криму. Того, як відбувалась зрада багатьох українських органів влади і посадовців. Того, як утворювалась  окупаційна влада. Це хроніка першого судового процесу, якого до цього у Росії не було. Ця книга – цінне джерело правдивої інформації про події у Криму. Для  істориків і дослідників, вивчаючи події у Криму, непотрібно висмоктувати факти з пальця. Всі факти викладено у книзі. Ця книга допоможе нам всім спільно з Україною повернутись у Крим. Для мене ця книга – це історія того періоду життя. Я дуже хочу повернутись додому спільно з Україною. А про те, як так сталось, то треба визнати, що за всі роки незалежності було дуже мало України, – сказав Ахтем Чийгоз.

Як насправді починалась окупація Криму? Що означає «Крим – це Україна»? Чи достатньо робить українська влада для звільнення Криму? Відповіді на ці та інші питання можна було почути під час заходу.

Окупація Криму – це продовження злочину Сталіна щодо депортації татар з Криму. Тоді у наших домівках оселились росіяни, що приїхали із Росії, на халяву, вони такі ж злочинці, як і Путін, коли окупував Крим. Поскільки вони не відповіли за той злочин тоді, то це спонукало їх вчиняти цей злочин знову. За 8 років окупації до Криму з Росії приїхало близько 1 мільйона переселенців. Вони такі ж учасники злочину. Коли повернемо Крим, розмова з ними має бути коротка: чемодан, вокзал, Росія. І іншого варіанту немає. Бо ті, хто прийшов у Крим зі зброєю, то не гості, – підкреслює Ахтем Чийгоз.

Захід був приурочений до 8-мої річниці дня кримського спротиву російській окупації – 26 лютого 2014 року, коли десятки тисяч кримських татар та інших громадян України вийшли на вулиці міста Сімферополя (АР Крим) і не дозволили агресору шляхом прийняття політичних заяв тогочасною кримською владою – владою сепаратистів – реалізувати найпідступніший сценарій анексії Криму.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *