Не лише ковід, а й грип: у Черкаській ОДА розповіли, як уберегтися від вірусних хвороб

Черкащина поки перебуває у помаранчевій карантинній зоні, проте показники захворюваності на ковід зростають. Нині завантаженість лікарень становить 37%. Про це розповіли на брифінгу у Черкаській ОДА.

“Наразі найефективнішим способом профілактики коронавірусу залишається вакцинація. Кожен другий черкащанин вже отримав хоча б одну дозу. Повний курс отримали 489 тисяч жителів області, а 22 тисячі жителів вже отримали бустерну дозу. Крім того, в область завезли 1500 пігулок препарату “Молнупіравір” для лікування коронавірусу. Найближчими днями їх розвезуть по лікарнях області, де лікують від ковіду. Крім того, в області вже є підтверджені випадки захворювання на грип. Від цієї хвороби також можна вакцинуватися”, – розповіла заступниця голови Черкаської ОДА Лариса Кошова.

Також важливим фактором зменшення захворюваності на вірусні хвороби є дотримання протиепідемічних норм. А саме: масковий режим, санітайзери, соціальна дистанція. За цим слідкують фахівці Держпродспоживслужби, які разом з поліцією здійснюють рейди закладами Черкащини.

“За першу декаду лютого було здійснено 400 перевірок. Різні порушення виявлені у 20% випадків”, – розповів Володимир Папач, начальник управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства ГУ Держпродспоживслужби у Черкаській області.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *